Sep 20, 2011

Zlatna četvorka Evrope

 

NAVIKAVAJU SE NA MEDALJE: Filip Vujić i Mihajlo Mitić

Zvezdin dizač Mihajlo Mitić, libero Filip Vujić, trener Željko Bulatović i fizioterapeut Aleksandar Počeković osvojili su zlatnu medalju na 27. Evropskom prvenstvu za seniore u Austriji i Češkoj. Zvezdina četvorka ostala je upisana zlatnim slovima u knjizi šampionata Starog kontinenta, a koliko su igrači imali udela u osvajanju medalje toliko su i naši sjajni stručnjaci doprineli ovom rezultatu.

Inače, Srbija je u finalu EP savladala Italiju 3:1, dok je u polufinalu bila bolja od Rusije 3:2. Veliku zaslugu za pobedu Srba protiv Azura imao je prošlogodišnji kapiten crveno-belih Miloš Terzić koji je svojim servisima totalno razoružao protivničke primače.

Naša četvorka popela se i na balkon Skupštine grada pred više od 10.000 građana pozdravila je svakog pojedinačno, a Bulatović je samo kratko rekao „Hvala vam što ste došli i što ste sve vreme bili uz nas”

Mihajlo Mitić je inače u Beču proslavio 21. rođendan, a kao poklon od tima je dobio pobedu protiv Rusije u polufinalu.

– Mislim da se još nisu slegli utisci. Slavlje je trajalo do duboko u noć i još uvek traje, u autobusu, u avionu. Neverovatan je osećaj. Bilo nam je jako teško na celom šampionatu. Šest utakmica, šest pobeda. Mislim da se tome niko nije nadao, ali smo bili istrajni i uporni. Imali smo i sreće i želje i volje. Kada je bilo najpotrebnije, uspeli smo da slomimo Ruse i Italijane – kaže prvi dizač crveno-belih..

S druge strane Filip Vujić je debitovao ali na žalost niej imao prilike i da zaigra na nekoj od utakmica.

– Medalja je draga, pogotovo što sam debitovao za seniorsku reprezentaciju. Još kada je zlatna, to je nešto sjajno, to je ispunjenje svih snova, naročito kad ste mlad igrač. Zaista je bio fantastičan osećaj pevati himnu u Beču – rekao je Filip, koji će do kraja života pamtiti 2011. godinu:

– Iza mene je prilična uspešna sezona. Sada mi ostaje da radim i nadam se da će biti još uspeha.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji