Sep 23, 2011

Zvezda puna dragulja

CRVENO-BELI TALENTI: Lazar Koprivica, Mihajlo Mitić, Maksim Buculjević, Vuk Milutinović, Filip Vujić, Milan Perić, Dušan Petković, Aleksandar Okolić, Milica Kubura, Katarina Čanak, Katarina Raičević, Maja Simić (sleva)

Ne kaže se džaba da je Crvena zvezda odbojkaška institucija. Ovoga leta čak 28 članova iz crveno-bele kuće branili su boje Srbije. Dvanaest devojaka nastupalo je u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji, dok je devet momaka nosilo kadetski, juniorski i seniorski nacionalni dres, a sedam stručnjaka je bilo deo stručnih štabova svih selekcija.

Najuspešniji su svakako bili članovi muške seniorske reprezentacije dizač Mihajlo Mitić i libero Filip Vujić, kao i članovi stručnog štaba Željko Bulatović, drugi trener seniora, Aleksandar Počeković fizioterapeut tima. Oni su na nedavno završenom šampionatu Starog kontinenta u Austriji i Češkoj okitili se zlatnim odličjem.

Treba spomenuti da je član sada zlatne generacije seniora bio Milioš Terzić, prošlogodišnji kapiten Zvezde, koji je Srbiji svojim sjajnim servisima doneo zlatno odličje.

Ime koje su sada već svi zapamtili u svetu je svakako Aleksandar Okolić, zlatni kadet Srbije, koji se sa svojim vršnjacima popeo na krov Evrope, Sveta i Balkana. On je jedini Zvezdin član kadetske ekipe koji je nastupa za Srbiju, a koji je svojim blokovima, ali i servisom imao velikog udela u osvajanju svih medalja.

Kada su juniori u pitanju čak pet članova sa Marakane osvojilo je svetsku bronzu u Rio de Žaneiru. Imena koja su ostala upisana u anale su Dušan Petković, Milan Perić, Vuk Milutinović, Lazar Koprivica i Maksim Buculjević. Ovi momci učinili su čudo na Mundijalu, a pošto svi sada brane boje seniorskog tima Crvene zvezde verujemo da će aktuelni pobednik Kupa i ove sezone imati dobar rezultat na domaćoj sceni.

Lepe uspehe ostvarile su i naše dame. Priču ćemo početi sa kadetkinjama koje su ovoga leta osvojile srebro na EP u Ankari, zlato na Balkanijadi u Albaniji, srebro na EJOF-u i bronzu na SP u Ankari. Boje Srbije branile su Mina Popović, Mina Tomić, Katarina Čanak, Maja Simić, Milica Kubura i Katarina Raičević, a od Balkanijade ulogu selektora preuzeo je Milan Gršić, inače trener mlađih selekcija Crvene zvezde.

Ove devojčice pokazale su veliki potencijal, a Popovićeva je ponela titulu najboljeg blokera i Evrope i Mundijala. Sve one manj eviše su pri prvom timu Zvezde i domaća publika će imati prilike da ih i uživo vidi na delu.

Aleksandar Gmitrović mladi primač servisa Crvene zvezde za Srbiju je nastupao u odbojci na pesku a nastupao je u paru sa Sašom Surlom. Oni su osvojili  srebrnu medalju na Halkbanka Balkanskom prvenstvu 2011. u bič voleju u konkurenciji igrača do 20 godina.

Juniorke Srbije koje predvodi Ratko Pavličević prvi trener aktuelnih osvajačica duple krune Crvene zvezde, neslavno su završile četvorogodišnji ciklus nastupa u mlađim selekcijama. Generacija 92 za koju su igrale Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Ljubica Kecman, Teodora Pušić, Jadranka Budrović i Jelena Medarević do SP u Peru bila je srebrna jer je sa svih šampionata dolazila okićena srebrnom medaljom, ali ovoga puta nisu imale sreće.

Stručnjaci za Gran pri i EL

Odlaskom Sanje Malagurski, Nađe Ninković i Bojane Živković iz tima, Zvezda je ostala bez predstavnika u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije. Ipak nije da nemamo svoje članove u najboljoj ženskoj ekipi. Fizioterapeut Siniša Mladenović, skaut Nebojša Protić i kondicioni trener Vladimir Banković u stručnom štabu seniorki osvojili su po treći put Evroligu i po prvi put u istoriji bronzu na svetskom Gran priju.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji