Apr 23, 2012

Delije pozdravile šampione

Odbojkaški klub Crvena zvezda – najbolji član naše porodice u 2011. godini, istakao je kandidaturu da odbrani laskavi epitet najuspešnijeg kluba u Sportskom društvu i u 2012. godini. Podsećamo, momci su otvorili sezonu osvajanjem Super Kupa, a završili je osvajanjem osme šampionske titule. I to kako! U polufinalu plej-ofa Viner štediše Superlige gubili su od „večitog rivala“ Partizana sa 2:0 u mečevima i onda furiozno dobili tri susreta za redom i prošli u finale. A u borbi za trofej – potvrda dominacije nad Vojvodinom, koju su izabranici Željka Bulatovića dobili sa 3:0 u pobedama.
Odbojkašice još superiornije. Posle trijumfa u Kupu Srbije, slavile su i u šampionatu, savladavši u velikom finalu subotički Spartak sa 3:1. Na taj način, učenice Ratka Pavličevića prišile su 26. šampionsku zvezdicu i odbranile „duplu krunu“.
I, šta može da bude nakjlepši poklon nego da titule, zajedno, proslave sa „Delijama“! Odbojkaši i odbojkašice Crvene zvezde, slavodobitno su ušli na najveći srpski stadion. Pehari u rukama kapitena Ane Bjelice i Mihajla Mitića, dok zajedno sa drugovima i drugaricama u crvenim trenerkama ponosno silaze stepenicama zapadnom tribinom. Lazar Koprivica i Ljubica Kecman, Dušan Petković i Jovana Stevanović, Filip Vujić i Bojana Radulović… i svi drugi naši šampioni i šampionke, našli su se na atletskoj stazi i polako, korak po korak, uživali u divnoj aprilskoj nadolazećoj večeri. I aplauzu i ovacijama. Više od 11.000 duša nagradilo ih je za sve što su pokazali tokom proteklih meseci. A, najlepši trenutak bio je kad su šampionke i šampioni stigli pred severnu tribinu i zapevali zajedno sa „delijama“. Ova divna slika dugo će svima u crveno-beloj porodici ostati u pamćenju!

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji