Apr 20, 2012

Dušan, Jovana i Mina najbolji


NAJBOLJI U SUPERLIGI: Dušan Petković, Jovana Stevanović, Aleksa Brđović i Mina Popović

U prostorijama „VIG Plaza”, sedištu Kompanije Viner Štetiše osiguranja na Novom Beogradu, održana je svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najboljim igračima aprila meseca, kao i životna osiguranja najboljim mladim igračima u sezoni 2011/2012 Viner Štetiše Superlige. Ove sezone ta priznanja su pripala Jovani Stevanović, Dušanu Petkoviću i Mini Popović, prvotimcima Crvene zvezde.
Jovana i Dušan proglašeni su za najbolje igrače aprila meseca i finalne serije plej-ofa, a Mina je sa Aleksom Brđovićem, dizačem Partizana, proglašena za ovogodišnje najbolje mlade igrače domaće Lige.
Prisutnima su se obratili Svetlana Smiljanić, član Upravnog odbora Kompanije Viner Štetiše osiguranja, Goran Ćato, predsednik UOKPL i Aleksandar Boričić, predsednik OSS.
Svetlana Smiljanić predala je Jovani Stevanović i Dušanu Petkoviću čekove na 500 evra, novčanu nagradu za najbolje odbojkaše meseca, dok su Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala i Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL predali Jovani i Dušanu trofeje namenjene najboljim igračima u aprilu. Smiljanićeva i Boričić uručili su Mini i Aleksi čekove životnog osiguranja u iznosu na 1.000 evra.
Svetlana Smiljanić, član Upravnog odbora Kompanije Vier Štetiše osiguranje tim povodom je rekla:
– Poštovane dame i gospodo, poštovani prijatelji, odbojkaški i predstavnici medija, veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim ispred Viner Štetiše Osiguranja. Završena je šesta sezona Viner Štetiše Superliga i istakla bih da je cilj našeg dugoročnog angažovanja, upravo da se stvore dobri uslovi za uspešno bavljenjem odbojkom mladim igračima i budućim reprezentativcima – počela je Smiljanićeva potom i dodela:
– Svi mladi reprezentativci potekli su upravo iz Viner Štetiše Lige, zato bi iskoristila ponovo priliku da čestitam Odbojkaškom savezu Srbije na izuzetnim rezultatima koji su postignuti prošle godine. Čestitam na zlatu kojim su nas obradovali kako seniori tako i seniorke na Evropskom prvenstvu.
O sezoni koja je sada iza nas Smiljanićeva je rekla:
– Što se same sezone 2011/2012 tiče, odigrano je preko 200 superligaških utakmica, i ako uključimo ove nagrade koje ćemo zajedno sa Sportskim žurnalom dodeliti, proglasili smo i nagradili četrnaest mladih igrača i igračica meseca. Ono što je nama posebno bitno je to što smo početkom sezone u oktobru 2011. uspeli da realizujemo prvi Super Kup Srbije između Partizana i Zvezde. Takođe, ono što nam je posebno značajno, je to što smo saradnju sa OSS proširili i na području društveno-odgovornog ponašanja. Svi ste dobro upoznati sa akcijom koju smo realizovali „Sportski čas – ispravi se”, akcija koja je namenjena deci školskog uzrasta, koja se realizuje u četrnaest gradova Srbije – rekla je Svetlana Smiljanić, član UO Kompanije Viner Štetiše osiguranje i zahvalila se Odbojkaškom savezu Srbije, Udruženju odbojkaških klubova Prve lige i svim odbojkašima i poželela im mnogo uspeha u sezonama koje predstoje.
Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbija:
– „Mi stvaramo šampione”, to je rečenica koja će trajati u nekom dužem periodu zahvaljujući pre svega velikoj podršci Viner Štetiše Kompaniji, zahvaljujući radu naših klubova, zahvaljujući Udruženju, Savezu, medijima koji su to ispratili. Pokazali smo da naša Liga jeste mlada ali kvalitetna, da može da vrati to što se ulaže u klubove i naše igrače – počeo je prvi čovek Saveza i istakao da Srbija ima najmlađu Ligu kod žena i muškaraca ali da će u idućoj sezoni imati prava na dva ženska kluba u Ligi šampiona
– To govori da smo kroz evropska takmičenja, evropske kupove, izborili sjajne rezultate, a to je nešto nemerljivo. Ja se nadam da naši vredni igrači i igračice znaju da prepoznaju ulaganje, da će raditi još više. Da će sigurno kroz nacionalne selekcije koje su to već vratile, pogotovo u 2011. godini kada smo na šest Evropskih šampionata osvojili šest medalja, to vratiti u nekim budućim vremenima.
Boričić je istakao da Srbija ima ozbiljne ciljeve ispred sebe:
– 2012. godina je olimpijska godina ali se već evropski šampioni i muškarci i žene, spremaju da odbrane te titule. 2014. godine je Svetsko prvenstvo, 2015. opet Evropski šampionat, a 2016. Olimpijske igre. Ja očekujem da će veliki broj igrača koji sada igraju našu Ligu, ako ne mogu 2012. da se iskažu, da će 2016. biti na Olimpijskim igrama. Od srca im želim zdravlje i da rade što više. Nadam se da ćemo u 2012. godini imati isto što i sada, da će nas mediji pratiti, da će Viner Štetiše i Sportski žurnal i dalje nagrađivati vrhunske mlade sportiste, a da će gledaoci prepoznati sve što UOKPL i OSS rade – zaključio je Aleksandar Boričić, prvi čovek OSS.
Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL zahavlio se svima na uspešnoj sezoni i poželeo klubovima puno sreće u narednim sezonama:
– Kao neko ko vodi takmičenje, mogu da budem u potpunosti zadovoljan sezonom koja je iza nas. Kako regularnošću utakmica, tako i kvalitetom takmičenja. Ostali smo ponovo sport bez afera, uz jednu čistu i fer borbu dobili smo one koji su najbolji, afirmisali jedan veliki broj igrač kao što smo to radili prethodnih godina. Zbog toga da i šira javnost vidi šta to radimo i koliko dobro, uvek nam je bila važna medijska podrška i želeo bih da se ovim putem zahvali prvenstveno RTS-u koji je radio direktne prenose naših utakmica, kao i Sportskom žurnalu koji je bio naš najodaniji partner u proglašenju igrača godine i kroz dnevna praćenja onoga što odbojka, Udruženje i klubovi rade – kaže Ćato koji veruje da će i opšta ocena Lige, koju će dati odbojkaški organi biti pozitivna:
– Moram reći da smo ove godine imali povećan broj gledalaca u sali, što zbog mladosti Lige i iskustva igrača svakako predstavljan jedan veliki podstrek za napredak, a nama daje novu energiju da istrajemo u projektu u kojem smo sa Viner Štetišom i sa svima vam zajedno.

Jovana opravdala očekivanja


Jovana Stevanović, talentovani bloker Crvene zvezde prošle godine je proglašena za najbolju mladu igračicu šampionata, dok je ove ponela titulu najbolje igračice finalne serije:
– Želela bih da se zahvalim svima na ovoj značajnoj nagradi koja mi stvarno mnogo važna. Naravno, hvala saigračicama, stručnom štabu i svim ljudima koji stoje iza nas u Crvenoj zvezdi, bez njih sigurno ne bih uspela. Drago mi je da sam opravdala nagradu koju sam prošle godine na istom ovom mestu dobila – rekla je Stevanovićeva.

Dušanu se ispunila želja


Dušan Petković, korektor novog šampiona celu sezonu je odigrao za čistu desetku. To potvrđuje činjenica da je na početku i na kraju sezone proglašen za najboljeg igrača meseca.
– Pre svega hvala Kompaniji Viner Štetiše i Sportskom žurnalu, ali i mom klubu i saigračima bez kojih naravno ne bi bilo ni ove nagrade. Srećan sam pre svega što smo uspeli da ostvarimo ono što sam na početku sezone poželeo. Tačnije, kada sam dobio prvu nagradu za odbojkaša meseca, poželeo sam da poslednju nagradu dobije neko od mojih saigrača, a to je značilo da uzmemo trofej. Srećan sam i zbog toga što smo Jovana i ja uspeli da opravdamo prošlo godišnje nagrade i da ove postanemo najbolji odbojkaši aprila – iskreno će sjajni Nišlija.

Mina obećava još uspešnih sezona


Mina Popović, 17-godišnja Kraljevčanka u tandemu sa Stevanovićevom činila je blokerski tandem Crvene zvezde. Po završetku sezone proglašena je za najbolju mladu igračicu Super lige i tim povodom dobila je životno osiguranje u iznosu od 1.000 evra:
– Velika je čast i zadovoljstvo biti jedna od onih koja je dobila ovu nagradu. Meni kao mladom igraču i mladoj osobi predstavlja podstrek za dalji rad i napredovanje. Nadam se da će biti još ovakvih nagrada i uspešnih sezona u budućnosti. Zahvalila bih se svom timu, ekipi , klubu i svima koji su omogućili da se ove nagrade ali i celo dešavanje dogodi. Hvala puno svima – iskreno će Popovićeva.

Zvezdini pokloni Smiljanićevoj


Ana Bjelica i Mihajlo Mitić, kapiteni Crvene zvezde, pobednika Viner Štetiše Superlige u sezoni 2011/2012, predali su Svetlani Smiljanić, članu Upravnog odbora Kompanije Viner Štetiše osiguranja, dresove odbojkašica i odbojkaša Crvene zvezde.

NAJBOLJA ODBOJKAŠICA MESECA U SEZONI 2011/2012:

Oktobar: Adela Helić (NIS Spartak, Subotica)
Novembar: Bojana Marković (TENT, Obrenovac)
Decembar: Ana Bjelica (Crvena zvezda)
Januar: LJubica Kecman (Crvena zvezda)
Februar: Danica Radenković (NIS Spartak, Subotica)
Mart: Adela Helić (NIS Spartak, Subotica)
April: Jovana Stevanović (Crvena zvezda)

NAJBOLJI ODBOJKAŠ MESECA U SEZONI 2011/2012:

Oktobar: Dušan Petković (Crvena zvezda)
Novembar: Nikola Vasić (Mladi radnik, Požarevac)
Decembar: Nikola Ražnatović (Spartak, LJig)
Januar: Milan Ćelić (Crvena zvezda)
Februar: Dušan Stojsavljević (Železničar, Beograd)
Mart: Marko Ivović (Vojvodina NS seme, Novi Sad)
April: Dušan Petković (Crvena zvezda)

NAJBOLJI MLADI ODBOJKAŠI
2009/10: Aleksandar Atanasijević (Partizan)
2010/11: Dušan Petković (Crvena zvezda)
2011/12: Aleksa Brđović (Partizan TE)

NAJBOLJE MLADE ODBOJKAŠICE
2009/10: Ana Bjelica (Crvena zvezda)
2010/11: Jovana Stevanović (Crvena zvezda)
2011/12: Mina Popović (Crvena zvezda)

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji