May 22, 2012

Šampionke prave tim

Ženski tim Crvene zvezde i pored uspešno odrađene sezone 2011/2012 u kojoj je osvojena dupla kruna, ne sedi skrštenih ruku. Uprava kluba već sada razmišlja o narednoj sezoni u kojoj će Zvezda braniti titulu i treći godinu zaredom nastupati u najjačem evropskom klupskom takmičenju, Ligi šampiona.
Šampion sa Marakane u prvom prelaznom roku želi da reši sva pitanja vezana za dovođenje novih igračica, pogotovo što su četiri devojke po završetku sezone napustile klub
– Očekivano je otišla Bojana Radulović, pošto je njoj istekao ugovor, a pustili smo i Jelenu Medarević. Ona nije imala puno prilike da proigra u Zvezdi s obzirom da smo mi uvek imali velike apetite i igrali Ligu šampiona. Jelena nije imala dovoljnu minutažu, iako njen kvalitet nikada nije bio sporan. Mi opet igramo Ligu šampiona i ponovo nam treba neki ozbiljniji igrač na toj poziciji – kaže Ana Avramović generalni sekretar Crvene Zvezde i ističe:
– Na pozicija tehničara imamo potrebu da angažujemo nekoga, mislim da će biti neko iz inostranstva. Još uvek nismo krenuli sa pregovorima, ali dovešćemo neke igračice na probu pa ćemo se odlučiti.
Ko je još napustio vaše redove?
– Trener Ratko Pavličević je još raspustio libera Martu Valčić jer će dati šansu mlađoj Teodori Pušić i priključiće iz naših mlađih pogona jednu talentovanu devojku. Tamara Rakić je istekao ugovor i ona je odlučila da proba kako to izgleda igrati u inostranstvu.
Pričalo se oko dovođenja Danice Radenković i Ane Lazarević?
– Ništa konkretno se nije desilo. Bili smo zainteresovani za obe igračice ali one su odlučile da nastave karijeru u inostranstvu.
Za kraj, kakva je status Mine Tomić u Zvezdi?
– Mina je član Zvezde, imao ugovor na još četiri godine, s tim da ona nije zainteresovana za dalju saradnju sa nama. Mina može da ide ali uz plaćeno obeštećene s obzirom da je igračica pod ugovorom – zaključila je Avramovićeva.
Prvi tim Crvene zvezde treniraće do jula pod nadzorom Nikole Milosavljevića, obzirom da prvi strateg šampionki Ratko Pavličević trenira sa seniorkama Srbije koje se spremaju za Evroligu.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji