Oct 21, 2013

Sutra start u Ligi šampiona, prvi protivnik Igtisadči

U prostorijama Sportskog Društva Crvena zvezda danas je održana konferencija za novinare povodom prvog meča ženske odbojkaške ekipe u CEV DenizBank Ligi šampiona.
Sutra od 18 časova u sportskom centru Šumice Crvena zveza će ugostiti Igtisadči Baku iz Azerbejdžana, utakmica će biti u direktnom prenosu na RTS 2 kao i na www.laola1.tv jer je proglašena za „utakmicu nedelje”.

Prisutnima su se danas obratili Ratko Pavličević, prvi trener Crvene zvezde, Julija Milović, kapiten ekipe i Mina Popović, bloker Crvene zvezde.
– Na prošloj konferenciji smo najavili naše učešće u Ligi šampiona, kao i to da nema slabih protivnika. Prva utakmica protiv azerbejdžanske ekipe ja za nas veliki izazov s obzirom da po imenima, u svojim redovima imaju igračice sa strane i uglavnom provlađuje Azija, tačnije imaju igračice koje igraju za nas nespecifičnu odbojku. Gledao sam njihove snimke i zasita igraju brzo, pokušavaju da ukrste sve kako bi to izgledalo dosta brže nego inače. U svojim redovima imaju holandsku reprezentativku Manon Flir, ali i dve Amerikanke i puno drugih. Odlična su ekipa ali može da se igra sa njima. Mi gledamo da igramo dorbo, pomoći će nam i ti snimci kako bi napravili taktiku koja će nam, nadam se, olakšati da igramo protiv ovako dobre ekipe. Sve u svemu, nadamo se da možemo da napravimo neku neizvesnost što se tiče setova, da koliko god budemo mogli da to bude egal rezultat pa na kraju ćemo videti. Protivnika respektujemo kao jednu dobru i iskusnu ekipu, ali probaćemo da odigramo na našem maksimumu i da iskoristimo ovu utakmicu kao jedan dobar i jak trening koji inače nemamo prilike da imamo – rekao je Pavličević.

U novoj sezoni CEV DenizBank Ligi šampiona Crvena zvezda će igrati u B grupi u kojoj su pored Igtisadčija još Rebeki NordMekanika Pjaćenaca iz Italije i Dinamo Moskva iz Rusije.
– Biće to velika avantura, kao kapiten mogu da kažem ispred svih devojaka da nam je čast da igramo ovako velike utakmice u ovom delu sezone. Prvi izazov je da iskoristimo sve što smo radili na treninzima i ako budemo imali uspeha da pokažemo sve to, biće velika stvar. To će nam puno pomoći u domaćem Kupu i šampionatu zato što su nam oni najbitniji – kaže Milovićeva.

U prvom kolu Crvena zvezda će dočekati Igrtsadči Baku 22. oktobra u sportskom centru Šumice sa početkom od 18 časova, u drugom kolu 31. oktobra gostovaće Pjaćenci od 20,30, dok će u trećem kolu 26. novembra dočekati Dinamo Moskvu takođe od 18 časova u sportskom centru Šumice. Zatim sledi gostovanje u Moskvi 4.decembra, dok će 10. decembra ugostiti Pjaćencu u Šumicama od 18 časova. U poslednjem meču u grupi , Crvena zvezda će gostovati Igrtisadliju 17. decembra u Bakuu.

Humanitarna akcija za malu Unu

Cena ulaznice za sve mečeve Lige šampiona je 200 dinara, a na ulazu u halu gde se budu kupovale karte stajaće i kutija za dobrovoljni prilog za dvogodišnju Unu Savić iz Beograda koja boluje od leukemije. Odbojkaški klub Crvena zvezda se na taj način uključila u ovu humanitarnu akciju kako bi pomogla maloj Uni.

Zadovoljstvo igrati pred domaćom publikom

Mina Popović srednji bloker Crvene zvezde: – Nama je veliko zadovoljstvo kada ljudi dođu da nas gledaju i prate ono što radimo . Potrudićemo se da damo sve od sebe na ovim utakmicama. Vrlo dobro znamo protiv koga igramo i da su jake, ali mi imamo zadatak da iskoristimo njihovo iskustvo što je bolje moguće. Da tako unapredimo svoju igru za dalje jer je naše domaće prvenstvo ipak najbitnije. Ove utakmice u Ligi šampiona treba da nam koriste kao jedno iskustvo a i što da malo i ne zakuvamo, da uzmemo neki set i ako je moguće da to izgleda kako mi želimo, jer nam to treba za naše utakmice i za naše iskustvo – rekla je Popovićeva.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji