Feb 20, 2014

Zvezda brani trofej u Kraljevu

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije danas je održana konferencija za novinare povodom Finalnog turnira 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša, koji će se u subotu i nedelju odigrati u Hali sportova u Kraljevu.
Konferenciji su prisustvovali Dejan Brđović, nekadašnji reprezentativac, Dušan Petković i Duško Nikolić, kapiten i trener Crvene zvezdeBoško Mačužić, trener Ribnice iz Kraljeva, Mario Majcan i Bogdan Veličković, kapiten i trener Spartaka iz Ljiga, Marko Nikolić i Milan Đuričić, kapiten i trener Partizana Vizure.

Uvažene goste i predstavnike medija pozdravio je Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.

Dejan Brđović će u nedelju, po završetku finalnog meča predati trofej namenjen najboljem igraču (MVP) Finalnog turnira. Treneri ekipa učesnica Finalnog turnira će odlučiti kome će pripasti prestižna nagrada.

Učesnici konferencije su bili složni u oceni da sve četiri ekipe mogu do trofeja Kupa Srbije.

IZJAVA DEJANA BRĐOVIĆA

IZJAVA BOŠKA MAČUŽIĆA

IZJAVA MARIJA MAJCANA

IZJAVA BOGDANA VELIČKOVIĆA

IZJAVA DUŠANA PETKOVIĆA

IZJAVA MARKA NIKOLIĆA

IZJAVA DUŠKA NIKOLIĆA

IZJAVA MILANA ĐURIČIĆA

Na Finalnom turniru će suditi međunarodne sudije Goran Gradinski, Mirko Janković i Vladimir Simonović, i Tomislav Popović, kandidat za međunarodnog sudiju.

Dragan Tadić, direktor takmičenja OSS, biće predsednik takmičarskog žirija, Dušan Keser, vrhovni sudija UOSS, biće vrhovni sudija turnira, Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, delegat turnira, dok će Ljubomir Kovačević biti kontrolor suđenja UOSS.

Dejan Brđović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio bronzane medalje na Olimpijskim igrama 1996, Svetskom kupu izazivača 1996. i Prvenstvu Evrope 1995, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 1991. i zlatnu medalju na Univerzitetskim igrama 1987. Dejan Brđović je sa Crvenom zvezdom osvojio dve titule pobednika Kupa – 1991. i 1997. Posle uspešne igračke nastavio je , takođe uspešnu, trenersku karijeru. Osnivač je i predsednik OK „Smeč 5“ iz Kragujevca, člana Wiener Stadtische Super lige.

SENIORI – 49. KUP SRBIJE 2013./2014. – FINALNI TURNIR – KRALJEVO (HALA SPORTOVA) – RASPORED UTAKMICA:

POLUFINALE – SUBOTA, 22. FEBRUAR:

RIBNICA (KRALJEVO) – SPARTAK (LJIG)      16,00 (RTS)

PARTIZAN VIZURA – CRVENA ZVEZDA         19,00

NEDELJA, 23. FEBRUAR:

FINALE                               20,00(RTS)

 

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji