Jan 16, 2015

Helić: Uželele smo se odbojke

Odbojkašice Crvene zvezde posle neplanirane pauze od tri nedelje nastavljaju trku za šampionsku titulu. Crveno-bele će u okviru 12. kola Viner Štetiše lige gostovati u subotu, 17. januara Nis Spartaku u Subotici.

Crvena zvezda i NIS Spartak su se u tekućoj sezoni jedanput sastali. Bilo je to u 3. kolu, kada je naš tim trijumfovao sa 3:2, po setovima 18:25, 25:18, 23:25, 25:21, 15:11. Tada je najefikasnija bila Adela Helić koja je osvojila 24 poena.

S obzirom na dosadašnji skor, od kada sam u Zvezdi odigrale smo tri utakmice i svaka je igrana u pet setova, verujem da će i ovaj put biti vrlo neizvesno. Pre svega zbog toga što Spartak igra na domaćem terenu, a vrlo dobro znam kakva atmosfera može da bude u Subotici. Mada, gledajući neke njihove utakmice, bar ovu poslednju protiv Železničara iz Lajkovca, nije mi se učinilo da su odigrale na nekom posebno dobrom nivou. Bilo je tu dosta grešaka na njihovoj strani, a mislim da mi u poslednje vreme podižemo formu, iako nismo igrale već tri nedelje. Smatram da će biti veoma dobra utakmica, jer smo se uželele igranja – istakla je korektorka Crvene zvezde.

U decembru ekipa NIS Spartaka je pružala dobre partije. Ostvarili su tri pobede, među kojima je i trijumf nad Vizurom u Beogradu.

U decembru su baš dobro igrale. Inače igraju sa dosta oscilacija, pa se nikad ne zna kako će biti raspoložene. Mi ćemo se truditi da pokažemo kako smo dobro radile na treninzima i da pobedimo, pošto nam je veoma bitna utakmica – rekla je Adela.

Prethodnog vikenda odbojkašice Crvene zvezde su trebale da odigraju derbi meč sa Vizurom, međutim taj meč je odložen.

Pauza nije ostavila traga na ekipu. Svi smo očekivali derbi sa Vizurom i tempirali smo formu za tu utakmicu, ali je iznenada ona odložena. Imali su razlog zbog koga su tražili odlaganje… Ipak, to nas nije poremetilo. Nastavili smo u našem ritmu i da se spremamo za buduće mečeve. Možda ćemo imati sada malo više utakmica u februaru, pošto nas čeka i Finalni turnir Kupa Srbije i odložen meč sa Vizurom, ali verujem u naš stručni štab i znam da ćemo tempirati formu za te duele. Verujem da neće biti problema – zaključila je Adela Helić.

Utakmica 12. kola Viner Štetiše lige između NIS Spartaka i Crvene zvezde je na programu u subotu, 17. januara od 19 časova u Hali sportova “Dudova šuma” u Subotici. Meč će suditi Boris Kolarević i Zoran Radovanović.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji