Jan 23, 2015

Vizura i Vojvodina protivnici crveno-belih u polufinalu Kupa Srbije

U beogradskom hotelu “M” određeni su domaćini Finalnih turnira Kupa Srbije u obe konkurencije, kao i parovi polufinala.

Finalni turnir, jubilarnog 50. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša odigraće se 14. i 15. februara u maloj sali SPC “Vojvodina” u Novom Sadu, a u polufinalu će igrati Vojvodina NS Seme – Crvena zvezda i Partizan – Radnički iz Kragujevca.

Mislim da su Partizan i Vojvodina na ovom takmičenju favoriti. Partizan se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli Viner Štetiše lige, pa ima psihološku prednost, a Vojvodina zato što je domaćin. A Zvezda je uvek Zvezda i ona će pokušati da možda i na ovaj teži način, prvo sa domaćinom reši utakmicu u svoju korist, a onda ćemo gledati šta će biti drugog dana, u finalu kupa. Mislim da će ovaj Finalni turnir pokazati zaista da srpska odbojka ne treba da brine za budućnost. Biće to revija mladih i prespektivnih igrača što je za naš sport veoma važno – izjavio je nakon žreba sportski direktor Crvene zvezde Laslo Lukač.

Finalni turnir 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica odigraće se 21. i 22. februara u dvorani “Ub” u Ubu, a u polufinalu će igrati: Vizura – Crvena zvezda i TENT iz Obrenovca – NIS Spartak iz Subotice.

Rekla bih da su ekipe ove godine u Viner Štetiše ligi dosta kvalitetne. Ima bar pet ekipa koje su vrlo kvalitetne. Vizura igra najkvalitetnije, samim tim što je aktualni šampion i što jako uspešno igra Ligu šampiona. I prošle godine je Vizura slovila za velikog favorita na Finalnom turniru, ali znamo kakav je bio epilog. Zvezda je osvojila Kup i mogu da kažem da će se naše igračice maksimalno pripremiti. One imaju uvek poseban motiv kada je u pitanju osvajanje nekog trofeja, a naročito Kupa. Mogu reći da Zvezda ima veliko iskustvo u osvajanju titula, pa videćemo šta će se desiti na samom terenu. Pobediće onaj ko je najbolji, a pobednik Kupa mora da dobije dve utakmice, pa bilo koja ekipa da je na drugoj strani mreže – istakla je Ana Avramović, generalni direktor Crvene zvezde.

Bivši prvotimci Crvene zvezde, Anja Spasojević i Željko Tanasković odredili su parove polufinala u obe konkurencije.

SENIORI – 50. KUP SRBIJE 2014./2015. – FINALNI TURNIR (14. I 15. FEBRUAR) – NOVI SAD (MALA SALA SPC „VOJVODINA) – RASPORED

POLUFINALE – SUBOTA, 14. FEBRUAR
VOJVODINA NS SEME (NOVI SAD) – CRVENA ZVEZDA
PARTIZAN – RADNIČKI (KRAGUJEVAC)

FINALE – NEDELJA, 15. FEBRUAR

SENIORKE – 49. KUP SRBIJE 2014./2015. – FINALNI TURNIR (21. I 22. FEBRUAR) – UB (DVORANA „UB“) – RASPORED

POLUFINALE – SUBOTA, 21. FEBRUAR
VIZURA – CRVENA ZVEZDA
TENT (OBRENOVAC) – NIS SPARTAK (SUBOTICA)

FINALE – NEDELJA, 22. FEBRUAR

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji