Feb 20, 2015

Preko Vizure u odbranu Kupa Srbije

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije danas je održana konferencija za novinare povodom Finalnog turnira 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica.

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri ekipa učesnika: Danijela Andrić i Marijana Boričić iz TENT-a iz Obrenovca, Tatjana Matić i Slobodan Galešev iz NIS Spartaka iz Subotice, Bjanka Buša i Slobodan Radivojević iz Vizure, i Julija Milovic i Branko Kovačević iz Crvene zvezde.

Ub će prvi put biti domaćin Finalnog turnira Kupa i s obzirom na dosadašnju poetu na utakmicama TENT-a, u subotu i nedelju se očekuju pune tribine.

Odbojkašice Crvene zvezde se u polufinalu sastaju sa Vizurom. Ove sezone crveno-bele su odigrale tri meča sa šampionkama Srbije i sva tri su izgubile maksimalnim rezultatom.

Od Vizure smo izgubili sve utakmice u dosadašnjem toku prvenstva. Ali svi smo svesni da je to nova utakmica, nova prilika za pobedu. Nama je to vrlo bitna utakmica i ako budemo igrale kao ekipa i pokažemo kvalitetnu odbojku onda možemo da se nadamo još jednoj utakmici u nedelju u finalu – izjavila je Julija Milovic, kapiten naše ekipe.

Trener Crvene zvezde Branko Kovačević očekuje izuzetno veliku borbu za trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.

Kup je takvo takmičenje da je u principu svejedno da li se sa Vizurom sastajemo u polufinalu ili eventualno u finalu. Cilj svih ekipa je osvajanje trofeja tako da očekujem pre svega kvalitetnu odbojku. Po nekim dosadašnjim rezultatima u prvenstvu sigurno je da su favoriti na papiru ekipe Vizure i Spartaka. S tim što je draž Kupa, to je takvo i takmičenje, da može odlučiti neka trenutna forma i trenutna inspiracija igračica. Nama se čini da smo trenutno u nekoj uzlaznoj formi i definitivno idemo sa pobedničkim ambicijama na Kup – izjavio je Kovačević.

Finalni turnir 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu i nedelju, 21. i 22. februara u dvorani “Ub” u Ubu, a u polufinalu će igrati: Vizura – Crvena zvezda od 16 časova i TENT iz Obrenovca – NIS Spartak iz Subotice od 18 časova i 30 minuta. Finale će se odigrati u nedelju, 22. februara od 18 časova. Sve utakmice direktno će prenositi RTS 2.

Crvena zvezda je rekorder po broju titula u nacionalnom Kupu sa 17 trofeja. Takođe, crveno–bele su aktuelne i petostruke uzastopne pobednice Kupa Srbije (od 2010.). Preostala tri učesnika, Vizura, NIS Spartak iz Subotice i organizator Finalnog turnira TENT iz Obrenovca do sada nisu osvajali titulu pobednika Kupa.

Na Finalnom turniru u Ubu sudiće Svetlana Zotović, Mirko Janković i Vladimir Simonović, međunarodne sudije i Igor Miljković, nacionalni sudija.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji