Mar 3, 2015

Borbenošću ulepšati 70. rođendan Crvene zvezde

zvezdakzn-001

Na dan kada će Sportsko društvo Crvena zvezda proslaviti jubilarni 70. rođendan, odbojkaški će odigrati prvi meč četvrtfinala Kupa Izazivač protiv italijanske CMC Ravene. Meče je na programu sutra, sreda od 18 časova u sportskom centru Šumice.

Tim povodom danas su se medijima obratili trener Dragan Kobiljski, kapiten Maksim Buculjević i sigurno jedan od najiskusnijih u crveno-belom timu Nemanja Stefanović.

Posle Finalnog turnira Kupa Srbije dobro smo nastavili sezonu na domaćoj sceni. Odigrali smo dve kvalitetne utakmice i probali smo igrače koji će nam trebati u nastavku sezone. Stručni štab je dobro odradio svoj posao pred ovaj susret tako da imamo kompletnu sliku sutršnjeg protivnika. Ravena je ozbiljan italijanski tim , dobro je pokriven na svim pozicijama i sigurno u Beograd nije došao turistički već na pobedu. Dosta stvari je na njihovoj strani ali i mi imamo naše adute, tu pre svega mislim na našu borbenost i odlučnost i verujem da u ovoj utakmici stvarno možemo mnogo toga da dobijemo – rekao je Kobiljski i otkrio još neki detalj o protivniku:

Klemen Čebulj je bio u ACH Voleju koji sam trenirao sa Igorom Kolakovićem, tada je bio mlad igrač ali koliko sam ga pratio u Raveni on je postao oslonac tima. Momak koji ima repertoar svih napada i koji sve odbojkaške elemente izuzetno dobro radi. Mislim da je što se tiče napada glavni on i Brazilac Zanata, levoruki i visoki igrač. Ali i oni imaju svoje mane tako da ćemo sve informacije koje imamo o protivniku iskoristiti.

Maksim Buculjević je istakao da motiva protiv ovakvih ekipa kao što je italijanska Ravena uvek ima:

Ja sam veoma srećan što smo svi zajedno uspeli da dovedemo jednu ovakvu ekipu u Beograd što će biti značajno i za grad i za Zvezvu a pre svega nas mlade igrače da odigramo utakmicu prtiv ovakvog tima jer svi znaju kakva je italijanska liga. Trudićemo se, tehnički možemo da im pariramo dosta, fizički su ipak moćniji od nas, ali mislim da možemo ravnopravno da igramo sa njima – kaže kapiten i dodaje:

Bilo bi bolje da smo prvo igrali u Italiji. Ali šte je tu je, mi ćemo se boriti da ostvarimo što bolji rezultat da bi nam u revanšu bilo lakše.

Nemanja Stefanović veruje u kvalitet Crvene zvezde:

Dobra stvar je da svi igrači mogu da igraju kada je potrebno i da možemo međusobno da se podržavamo. Sutra ćemo biti potrebni svi jedni drugima kako bismo pružili dobar otpor i što da ne, pobedimo.

Delije na tribine

Trener crveno-belih je iskoristio priliku d apozove verne navijače:

Sutra igramo važnu utakmicu protiv Ravene i ujedno slavimo 70. godina Crvene zvezde i bilo bi lepo da mi kao odbojkaški klub budemo ispraćeni od strane publike , da dođe veliki broj navijača a da mi našom borbenošću i odbojkaškim znanjem ulepšamo Zvezdin rođendan – rekao je Kobiljski.

Izvukli pouku iz Kupa Srbije

Buculjević ističe da je tim izvukao pouku iz polufinalnog meča Kupa Srbije:

Ova utakmica je bitna kao i ta u Kupu kada smo imali dosta volje, želje, bili smo jedni uz druge, podržavali se ali jednostavno se kockice nisu sklopile. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije. Trudićemo se, bićemo složni, nećemo praviti negativne face pa ćemo videti. Imamo iskustvo koje će nam značiti za neke dalje utakmice. Sa njima možemo da se nosimo ako budemo igrali htrabro, nemamo šta puno da taktiziramo, moramo dobro da serviramo I mislim da ćemo onda imati dosta šansi.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji