May 5, 2015

Adela Helić i Mina Popović na širem spisku reprezentacije Srbije

Selektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je širi spisak odbojkašica na koje računa za prve Evropske igre koje će se održati od 12. do 28. juna u Bakuu u Azerbejdžanu. Na spisku se nalaze i dve odbojkašice Crvene zvezde, Adela Helić i Mina Popović.

Na spisku su:

TEHNIČARI: BOJANA ŽIVKOVIĆ (ILBANK ANKARA, TURSKA), DANICA RADENKOVIĆ (FAKRO MUŠINJANKA, POLJSKA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (VIZURA).

KOREKTORI: ANA BJELICA (HEMIK POLICE, POLJSKA), MARTA DRPA (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I ADELA HELIĆ (CRVENA ZVEZDA).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I ALEKSANDRA STEPANOVIĆ (VIZURA).

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), JOVANA STEVANOVIĆ (POMI KAZALMAĐORE, ITALIJA), MAJA SAVIĆ (VIZURA) I MINA POPOVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ (AZERAIL BAKU, AZERBEJDŽAN), BRIŽITKA MOLNAR (BOKAI TIANĐIN, KINA), BRANKICA MIHAJLOVIĆ (HISAMICU SPRINGS, JAPAN), TIJANA MALEŠEVIĆ (SERIJER ISTANBUL, TURSKA), ALEKSANDRA CRNČEVIĆ (LOKOMOTIVA BAKU, AZERBEJDŽAN), BJANKA BUŠA (VIZURA) I LJILJANA RANKOVIĆ (VIZURA).

Seniorke Srbije će pripreme za Evropske igre početi u ponedeljak, 11. maja u 12,00 časova okupljanjem u beogradskom hotelu “M”.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u B grupi sa Rusijom, Nemačkom, Holandijom, Hrvatskom i Bugarskom.

U A grupi će igrati Azrebjedžan, Italija, Turska, Poljska, Belgija i Rumunija.

Plasman u četvrtfinale izboriće po 4 selekcije iz obe grupe. Poznato je da će se u četvrtfinalu sastati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe, dok će se ostali parovi četvrtfinala dobiti žrebom. Naime, drugoplasirana ekipa iz A grupe će u četvrtfinalu igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz A ili B grupe, što će biti određeno žrebom.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji