Oct 26, 2015

Milenković: Maksimalno skoncentrisani u duel sa Čehinjama

Odbojkašice Crvene zvezde otputovale su u Češku gde će odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Kupa CEV protiv ekipe Kralovo Pole u Brnu.

Na put u Brno pošlo je 10 odbojkašica, tehničari Marija Pucarević i Aleksandra Brđović, korektor Katarina Marinković, srednji blokeri Vesna Đurišić, Katarina Čanak, Tamara Radmilović, primači servisa Milica Tasić, Bojana Milenković, Anastasija Sekulić i libero Nina Rosić.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Bošković očekuje povoljan rezultat pred revanš meč u Beogradu.

Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat u prvom meču. Češka ekipa je za nas nepoznanica. Znamo da su u prvenstvu odigrali tri utakmice i da su ostvarili samo jednu pobedu od 3:2. Nalaze se na 7. mestu češkog prvenstva. Tim je sastavljen od čeških odbojkašica, a imaju i jednu Amerikanku Dženifer Kedi koja igra na poziciji srednjeg blokera i koja se kasnije priključila timu. Očekujem dobar rezultat pred revanš u Beogradu – istakao je Bošković.

Primač servisa Bojana Milenković smatra da crveno-bele do dobrog rezultata mogu doći samo maksimalnom pristupom ovom duelu.

Ne poznajemo nimalo ekipu Kralovo Pole, ali to neće biti razlog da nervozno uđemo u meč. Uradićemo sa stručnim štabom pripremu za ovaj meč, tako da će pred utakmicu biti znatno bolja situacija. Jednostavno, moramo da u meč uđemo hladne glave i da pokažemo šta znamo. Bez panike, maksimalno skoncetrisani i bez pravljenja glupih grešaka – rekla je Bojana Milenković.

Prva utakmica šesnaestine finala Kupa CEV igraće se u utorak 27. oktobra od 18 časova u dvorani Mestska Hala Vodova u Brnu. Meč će suditi Aleksandr Sudzjeu iz Belorusije i Jasmin Husejnović iz Bosne i Hercegovine. Revanš utakmica je na programu 10. novembra u Beogradu.

Crvena zvezda će, ukoliko eliminiše Čehinje, u osmini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča Volej Kenic (Švajcarska) – HPK Hamenlina (Finska). Ukoliko ne uspe da se plasira u osminu finala Kupa CEV, Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: CSM Bukurešt (Rumunija) – Jedinstvo Brčko (Bosna i Hercegovina).

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji