Nov 19, 2015

Munćan: Radujem se što ćemo igrati u novoj hali u Kraljevu

Narednog vikenda na programu su utakmice 5. kola Viner Štetiše Super lige, a odbojkaši Crvene zvezde će gostovati Ribnici u Kraljevu.

Naši odbojkaši se posle dva poraza od finske VaLePe u šesnaestini finala Kupa CEV i plasmana u Kup Izazivača okreću izazovima na domaćoj sceni.

Crveno-beli su u prethodnom kolu trebali da dočekaju Novi Pazar, ali je taj duel odložen za početak decembra zbog obaveza te ekipe u evropskim takmičenjima. Prethodno su izabranici Dragana Kobiljskog odigrali tri utakmice. Na premijeri su poraženi od Spartaka u Ljigu sa 3:0, ali su onda usledila dva trijumfa, protiv Vojvodine NS seme (3:0) i Inđije (0:3).

Odbojkaši Ribnice su loše započeli sezonu i predstoji im grčevita borba za opstanak. Sve četiri utakmice koje su odigrali u Viner Štetiše Super ligi su izgubili i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda.

Nikola Munćan ističe da je za Crvenu zvezdu u svakom meču pobeda imperativ, pa je isti slučaj i u duelu sa Ribnicom.

Jasno je da kada igrate u Zvezdi svaka utakmica mora da se pobedi. Zato očekujemo trijumf i u ovom meču. Po nas bi bilo povoljno kada bi zabeležili pobedu u što kraćem vremenu. Ušli smo u jak ritam takmica, kada igramo na svaka tri-četiri dana, i bilo bi dobro po nas da pobedimo što pre kako bi imali više vremena za odmor i za dalje pripreme narednih mečeva – izjavio je srednji bloker Crvene zvezde, a potom je dodao:

U Kraljevo odlazimo sa oprezom. Ribnica ove sezone nije statovala najbolje. Igraće bez velikog opterećenja i daće sve od sebe da nas pobede, jer pobediti Crvenu zvezdu je za sve protivnike prestiž – smatra Munćan.

Crveno-beli u meču protiv finske VaLePe nisu mogli da računaju na Vuka Milutinovića koji je povredio zglob, ali se on oporavio i trebalo bi da bude na raspolaganju treneru Kobiljskom.

Vuk se oporavlja i ušao je već u trenažni proces. Ne znam u kom ćemo sastavu nastupiti u Kraljevu, ali svi smo zdravi i spremni za nove pobede – rekao je Munćan koji je izrazio veliko zadovoljstvo što će igrati u Novoj hali sportova u Kraljevu.

Zaista mi je drago i radujem se što ćemo u Kraljevu igrati u Novoj hali sportova, jer je Ribnica jedan klub sa dugom reputacijom u Super ligi i stvarno su zaslužili da dobiju novu salu – istakao je Nikola Munćan.

Utakmica 5. kola Viner Štetiše Super lige između Ribnice i Crvene zvezde igra se u petak 20. novembra od 19 časova u Novoj hali sportova u Kraljevu. Meč će suditi Aleksandar Petrović i Ivan Lazarević.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji