Jul 15, 2016

Ksenija Zec: Divan je osećaj posetiti Zvezdu

IMG_4405

U poseti Odbojkaškom klubu Crvena zvezda bila je Ksenija Zec, rođena Pregl, nekadašnja odbojkašica crveno-belih i dugogodišnja reprezentativka naše zemlje.

Fenomenalan je osećaj posetiti Crvenu zvezdu. Prošlo je 13 godina od kada sam rodila ćerku i želela sam da joj pokažem Beograd, stvari su se poklopile i divno je biti u Crvenoj zvezdi posle 15 godina – rekla je Ksenija Zec.

U Crvenoj zvezdi je provela dve sezone osamdesetih godina u generaciji Ljiljane Pešić, Jovanke Marković, Jelene Reljin… Sa crveno-belima je osvojila 3. mesto u nacionalnom šampionatu.

Iz Zvezde sam otišla da igram u Bazel i sticajem okolnosti, jer su klubovi u Švajcarskoj tek tada počeli da potpisuju profesionale ugovore, sam bila prvi profesionalac u toj zemlji. I uglavnom sam nastupala za timove iz tog grada – priseća se nekadašnja odbojkašica Crvene zvezde.

Nezaboravne trenutke Ksenija Zec je proživela u reprezentaciji Jugoslavije koju je tada sa klupe vodio Aleksandar Boričić.

Sedam godina sam nastupala za reprezentaciju Jugoslavije. Selektor je bio Aleksandar Boričić i baš me raduje kada ga sretnem. To je fenomenalan doživljaj. Svi znamo koliko je on dobar trener bio i veoma mi je drago da sam bila deo te ekipe. Učestvovali smo na Evropskom prvenstvu i to su bili najveći uspesi te generacije.

Inače, Ksenija Pregl se udala za sina nekadašnjeg odbojkaša Crvene zvezde i reprezentativca Jugoslavije Živojina Zeca. Prava zvezdaška familija!

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji