May 16, 2017

Crvena zvezda ponosna na svoje reprezentativce

I ovog leta biće veoma vruće na odbojkaškim terenima. Reprezentacije Srbije u svim kategorijama očekuju mnogobrojna svetska i evropska takmičenja, a Crvenu zvezdu će predstavljati, kao i uvek, veliki broj odbojkašica i odbojkaša, kao i članova stručnih štabova.

Na širem spisku trenera muške seniorske reprezentacije Srbije Nikole Grbića za Svetsku ligu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo našli su se korektor Aleksandar Blagojević i bloker Nemanja Mašulović.

Na Grbićevom spisku se nalaze i nekadašnji odbojkaši Crvene zvezde Maksim Buculjević, Neven Majstorović, Dragan Stanković i Aleksandar Okolić.

Selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Zoran Terzić uvrstio je na širi spisak za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo našeg primača servisa Bojanu Milenković.

Pored Bojane na spisku se nalaze i nekadašnje odbojkašice Crvene zvezde Bojana Živković, Ana Bjelica, Sanja Malagurski, Jelena Blagojević, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nađa Ninković i Mina Popović. Uz nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Zorana Terzića, na klupi Srbije će biti naši fizioterapuet Siniša Mladenović i kondicioni trener Vladimir Banković.

Muška juniorska reprezentacija Srbije se priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a selektor Vladimir Vasović je pozvao sedam igrača Crvene zvezde. To su: Uroš Lalić, Aleksa Štavlić, Lazar Stašević, Nikola Meljanac, Vukašin Đurđević, Dušan Gmitrović, Danilo Pavlović i Aleksa Nestorović.

Juniorke Srbije su na osnovu FIVB rang liste obezbedile direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava u Meksiku od 7. do 16. jula ove godine, a selektorka Marijana Boričić će naknadno saopštiti spisak odbojkašica na koje računa za ovo takmičenje. U radu će joj pomogati sportski direktor Crvene zvezde Vesna Čitaković Đurišić na mestu tim menadžera i naš statističar Aleksandar Cvetković.

Muška kadetska reprezentacija Srbije nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje je u aprilu održano u Mađarskoj, ali ih tokom leta očekuje Balkansko prvenstvo.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije učestvovala je na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Holandiji od 1. do 9. aprila i ostvarila je plasman na 4. mesto. Crvenu zvezdu su predstavljale tri odbojkašice: Ana Marija Jonjev, Dejana Lekić i Milica Milunović, a ulogu tim menadžera reprezntacije Srbije obavlja nekadšnji kapiten Crvene zvezde Maja Simanić.

Pioniri Srbije izborili su plasman na premijerno Evropsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 3. do 11. jula. Na širem spisku nalaze se i dva igrača Crvene zvezde, Aleksa Mladenović i Stefan Fet.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, a od Zvezdinih odbojkašica u kvalifikacijama su nastupale Andrea Tišma i Ivana Nedeljković.

Odbojkaški klub Crvena zvezda je veoma ponosan na svoje reprezentativce koji svake godine na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju i naš klub. Svim članovima reprezentacija Srbije želimo puno sreće i uspeha u budućim takmičenjima.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji