May 15, 2017

Prva Zvezdina pojačanja za narednu sezonu

Sezona tek što se završila, a Odbojkaški klub Crvena zvezda je već počeo da se pojačava za narednu 2017/18 sezonu.

Crveno-beli su se pojačali na poziciji srednjeg blokera i u muškoj i u ženskoj ekipi. Posle tri godine u naš klub se vratio Nikola Jovanović, dok je žensku seniorsku ekipu pojačala Božica Marković.

Božica Marković je rođena 17. avgusta 1997. godine u Beogradu i igra na poziciji srednjeg blokera. Svoje prve odbojkaške korake napravila je u lokalnom klubu iz Resnika. Nakon toga je nastupala za ekipu Banović Strahinja – Beograd, a onda je dve godine igrala za MD Zrenjanin odakle je došla u Crvenu zvezdu.

Ovo je vrhunac moje karijere u Srbiji. Došla sam u Zvezdu da napredujem i moje ambicije su shodne klubu, a to je da na kraju sezone budemo najbolji – izjavila je Markovićeva.

Nikola Jovanović je rođen 16. juna 1992. godine. Igra na poziciji srednjeg blokera, a igračku karijeru je počeo da gradi u Crvenoj zvezdi. Igrao je na pozajmici u Jedinstvu iz Stare Pazove, a u sezoni 2013/14 kada je igrao za prvi tim Crvene zvezde osvojio je i šampionsku titulu. Nakon toga prelazi u Spartak iz Subotice, a posle dve godine potpisao je ugovor sa Spartakom iz Ljiga, odakle se ponovo vraća u svoj matični klub.

Osećam se sjajno. Najveća želja mi je da vratimo šampionsku titulu na Marakanu. Daću sve od sebe da pomognem ekipi da u tome i uspemo. Konkurencija na poziciji blokera u Zvezdi je izuzetno jaka. Trudiću se da se nametnem i ispoštujem ono što se od mene očekuje – izjavio je povratnik u crveno-beli dres Nikola Jovanović.

Odbojkaški klub Crvena zvezda želi Božici i Nikoli dobrodošlicu i sve najbolje u nastavku karijere.

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji