Oct 1, 2017

Srbija šampion Evrope!

Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je svoju drugu titulu prvaka Evrope! Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Bakuu (Azerbejdžan) savladala Holandiju sa 3:1, po setovima 25:20, 25:22, 18:25 i 25:18, posle 105 minuta igre.

Fantastično i nezaboravno! Upravo tako su igrale izabranice Zorana Terzića u finalu prvenstva Erope i drugi put u istoriji stigle na tron. Svojim igrama su to i zaslužile, a u Azerbejdžanu su ostvarile 6 pobeda uz samo dva izgubljena seta, protiv Belgije u takmičenju po grupama i u finalu protiv Holandije.

Crvenu zvezdu je na ovom turniru predstavljala Bojana Milenković koja je pružila odlične igre i koja je još jednom opravdala poziv selektora Zorana Terzića.

Za reprezentaciju Srbije su nastupale i nekadašnje odbojkašice Crvene zvezde: Bojana Živković, Mina Popović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović i Jelena Blagojević. Selektor Srbije je nekadašnji trener crveno-belih Zoran Terzić, a ulogu fizioterapeuta obavlja naš Siniša Mladenović.

Odbojkašice Srbije osvojile su i tri pojedinačne nagrade. Tijana Bošković, korektor Srbije, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) prvenstva Evrope, a nagradu joj je predao Aleksandar Boričić, predsednik CEV. Brankica Mihajlović, primač Srbije, proglašena je za najboljeg primača, a Stefana Veljković, bloker Srbije, za najboljeg blokera EP.

Odbojkaški klub Crvena zvezda čestita Bojani i svim članovima reprezentacije Srbije na još jednom izvanrednom uspehu!

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji