Oct 5, 2017

Zvezdine zlatne devojke

Veliki uspeh ostvarile su odbojkašice Srbije proteklog vikenda. Popele su se na krov Evrope i tako potvrdile dominaciju na Starom kontinentu. Igrale su veoma nadmoćno pobedivši sve rivale uz samo dva izgubljena seta.

Veoma smo ponosni na sve odbojkašice Srbije, a posebno na naše Bojanu Milenković, Stefanu Veljković, Jovanu Stevanović, Bojanu Živković, Anu Bjelicu, Jelenu Blagojević, Minu Popović i Teodoru Pušić. Trebalo bi istaći da je Stefana Veljković proglašena za najboljeg srednjeg blokera i da je uvrštena u idealnu postavu Evropskog prvenstva.

Bojana Milenković
Stefana Veljković
Jovana Stevanović
Bojana Živković

Ana Bjelica
Jelena Blagojević
Mina Popović
Teodora Pušić

Selektor Srbije Zoran Terzić je sa velikim uspehom vodio i sastav Crvene zvezde. Vratio je naše devojke na staze stare slave početkom XXI veka, a sada možemo reći da je jedan od najboljih trenera na čitavoj planeti, ako ne i najbolji. U njegovom radu mu pomažu i nekadašnji treneri Crvene zvezde Milan Gršić, Vladimir Banković i fizioterapuet Siniša Mladenović.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je novu rang listu nacionalnih reprezentacija u konkurenciji seniorki. Ženska seniorska reprezentacija Srbije, prvak Evrope iz Bakua, nalazi se na prvom mestu sa 290 bodova, 8 više od drugoplasirane Rusije, odnosno 10 od trećeplasirane Italije. Srbija je na prethodnoj rang listi bila druga, iza Rusije. O potpunoj dominaciji ženskih reprezentacija Srbije u Evropi govore i prva mesta juniorki i kadetkinja.

Još jednom čestitamo svim članovima reprezentacije Srbije na osvojenom zlatu na Evropskom prvenstvu u Bakuu!

Linkovi

image
image
image
image
image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji