Jan 30, 2020

Radnički DOO – Crvena zvezda 3:1

Odbojkaši Radničkog DOO su u utakmici šesnaestog kola na svom terenu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:1  (25:17, 25:22, 24:26, 25:23)

Na samom početku utakmice odbojkaši Crvene zvezde nisu pokazali dovoljno odlučnosti. Protivnik je poveo sa 10:4, posle čega je trener Kukanjac bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Pa ipak do kraja prvog seta naši odbojkaši nisu uspeli povežu svoje redove i uhvate priključak. Za razliku od igrača Radničkog doo, dosta su grešili na servisu, prijem nije bio dovoljno precizan, a ni distribucija lopti najsrećnija. Najbliži protivniku su u ovom setu bili na 12:7. Pri rezultatu 21:13, Kukanjac je pokušao da promeni ritam uvodeći Meljanca umesto Pavlovića. Kako se ni posle toga greške naših nisu smanjile, Radnički je sigurnom igrom došao do 25:17.

Mnogo angažovanije su igrači Crvene zvezde počeli drugi set. U postavi je Meljanac zamenio Pavlovića. Smanjili su crveno beli greške, prijem je mnogo bolje funkcionisao što je olakšalo  raspodelu lopti Stefanoviću. Neprekidno su bili u vođstvu, do prvog izjadnečenja na 15:15, kada je Tomislav Kukanjac zatražio prvi tam-aut. Kragujevčani su po prvi put u ovom setu poveli sa 22:21, greškom Dodića u napadu. Potom se kontra Crvene zvezde završila blokom Milutinovića na Nejiću i to je označilo 23:21 za Radnički. Tada je Kukanjac izvršio izmenu dijagonale, pa su Gmitrović i Petković zamenili Stefanovića i Dodića. Gmitrović je Zvezdi doneo dvadeset drugi poen, ali to je bilo poslednje što su naši odbojkaši uspeli da urade. Poenom Jekića iz napada i as servisom Milutinovića stavljena je tačka na ovaj set  i Radnički je poveo sa velikih 2:0 u setovima. Ostao je žal što naši momci, koji su pružili daleko kvalitetniju igru nego u prvom setu, nisu uspeli u samoj završnici i time  propustili priliku da izjednače rezultat.

Radnički je, na krilima pobede u drugom setu, zaigrao još sigurnije i poveo čak sa 5:0. Kukanjac je reagovao izmenom Tadić-Andonović. Na 10:5 za domaće, bio je prinuđen na novu izmenu. U igru je ušao Petković umesto Stefanovića, koji nije uspevao da dođe do svoje prave igre. Ove izmene su dale rezultat. Petković je uneo veću odgovornost u igru crveno belih. Andonović je sa svoja četiri poena iz napada doneo novu energiju, a pridružili su mu se Meljanac i Nikolić uspešnim blokovima. Crvena zvezda je dobrom igrom uspela da preokrene rezultat i povede sa 21:20. U veoma neizvesnoj i uzbudljivoj završnici, odbojkaši Crvene zvezde su uspešnim blokovima i dobrom igrom u polju treći set završili u svoju korist rezultatom 26:24.

Trener Kukanjac je odlučio da četvrti set počne postavom sa Petkovićem na mestu tehničara i Andonovićem na poziciji primača. Smenivali su se poeni sa obe strane, nijedna ekipa nije dozvolila veću prednost protivniku. Do 13:11 odbojkaši Zvezde su stigli blokom Petkovića, a zatim i Meljanca. Sa dva as servisa Ristić se revanširao i doveo svoju ekipu u vođstvo od 14:13. Posle perioda izjednačene igre, Meljanac i Dodić su servis greškama omogućili protivniku prednost od 19:17. Posle Ristićevog uspešnog bloka, Kukanjac je uzeo tajm-aut. Dodić sa tri uspešna napada i Nikolić blokom dovode Zvezdu do izjednačenja na 20:20. Dvedeset treći poen za Zvezdu i novo izjednačenje donosi Nejić, i tada je trener domaćina, Dragan Kobiljski, uzeo tajm-aut. Na kraju, završnica seta i utakmice pripala je ekipi Radničkog doo posle jednog poena iz napada i greške Crvene zvezde. Mada je utakmica završena rezultatom 3:1 za protivnika, utisak je da su naši odbojkaši bili ravnopravan protivnik i da im je veoma malo nedostajalo da osvoje bar jedan bod.

U narednom kolu Crvena zvezda na svom terenu dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana.

RADNIČKI DOO – CRVENA ZVEZDA  3:1  (25:17, 25:22, 24:26, 25:23)  

Kragujevac – Dvorana: SH Jezero. Gledalaca: 700. Sudije: Đorđe Zelenović i Tomislav Popović

RADNIČKI DOO: Goić, Pantović (Libero), Ristić 15, Petrović 3, Lopar 5, Jekić 20, Perović, Stevanović 14 .  Nisu igrali: Antić, Vidović, Matić, Perović, Krstić i Pantelić (Libero). Trener: Dragan Kobiljski.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković 2, Tadić 10, U. Nikolić 10, Nejić 18, Dodić 14, Pavlović , Gmitrović 1, Andonović 6 , Stefanović 2. Nisu igrali: A. Nikolić, Trifunović (libero) i Fet. Trener: Tomislav Kukanjac.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji