Dec 15, 2020

Bod za odbojkašice

Odbojkašice Crvene zvezde su u utakmici osmog kola Superlige ukrstile koplja sa ekipom Železničara i posle pet setova osvojile bod 2:3  (25:20, 25:19, 21:25, 13:25, 13:15).

Odbojkašice Crvene zvezde i Železničara su posle samo nekoliko dana i odigrane utakmice Kupa Srbije dobile priliku da u zaostaloj ligaškoj utakmici ponovo odmere snage. Bio je to veoma uzbudljiv susret, pun preokreta. Nažalost po Crvenu zvezdu koja je u prva dva seta pružila najbolju ovogodišnju partiju, na kraju je slavio Železničar.

Od prvog zvižduka se videlo da su crveno bele izuzetno motivisane. Bilo je lepo videti kako igračice na terenu i one rezervne dišu kao jedna. Sve je u igri prve postave (Đorđević-Ašonja, Tasić-Milunović, Vučićević-Rodić i libero Vukomanović) funkcionisalo odlično u prva dva seta. Dobro su servirale, pa je samim tim i blokerima bio olakšan posao. Oduševile su naše odbojkašice odličnom igrom u polju i lucidnošću u napadu.

Treći set su igračice Crvene zvezde počele sa zaostatkom od 4 poena i dovele sebe u situaciju da jure rezultat. Bilo je sve teže igrati protiv ekipe Železničara koja je sa svakim poenom dobijala na samopouzdanju. Na kraju su ovaj set gošće dobile upravo sa četiri poena razlike.

Početak četvrtog seta je obeležila greška prvog sudije koji je poen dodelio ekipi Železničara iako je druga lopta koju su odigrale bila zadržana. Posle protesta trenera Zvezde Aleksandra Vladisavljeva, prvi sudija je odlučio da mu dodeli žuti, a zatim i crveni karton čime je poen dodeljen ekipi Železničara. Malo šta je u ovom setu dobro funkcionisalo u redovima Crvene zvezde, ponajmanje prijem servisa i gošče su izborile taj brejk.

U petom setu je posle početnog ubedljivog vođstva od 6:2 za našu ekipu, usledio niz grešaka u prijemu i napadu i gošće su došle do izjednačene igre. Do kraja utakmice se igralo na poen. Utisak je da je Zvezda mogla do pobede da je uspela da održi nivo energije sa početka meča.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde je bila Milica Tasić sa 19  poena, dok je u ekipi Železničara najviše poena osvojila Milana Rajlić (27).

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR  2:3  (25:20, 25:19, 21:25, 13:25, 13:15)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Sudije:  Đorđe Zelenović i Savo Kovačević

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 2, Rodić I. 6, Vukomanović K. (libero), Sajić N. 1, Milunović M. 14, Đorđević M. 5, Ašonja A. 8, Tasić 19, Vučićević S. 12, Simić J.    Nisu igrale: Cvetković T., Jovanović J., Stanković K. (libero) i Vrcelj T.     Trener: Aleksandar Vladisavljev

ŽELEZNIČAR: Batinić B. 4, Savić M. 13, Uzelac A. 10, Ranković S. 7, Rajlić M. 27, Mirosavljević J. 9, Kutlešić A. 5, Perović R. 1, Gajić A. 2, Vujović M. (libero)    Nisu igrale: Ivanović V., Marković T. (libero), Mitrović N. i Zarić N.   Trener: Branko Kovačević

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji