May 6, 2021

Ana Živojinović crveno-bela

Ana Živojinović treće je pojačanje ženskog kolektiva OK Crvena zvezda u ovom prelaznom roku.

U trofejnoj klupskoj sali, sada već po tradiciji, mozaik novog tima se polako brusi, a važna kocka novih uspeha biće Ana, koja je u prisustvu generalnog direktora Nikole Rosića potpisala ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom.

Crvena zvezda je dom evropskih i svetskih šampiona, mesto gde se oni rađaju, a još jedan u nizu je stanovnik Marakane. Ana Živojinović (30, 187), primač servisa, veliko je pojačanje ženskog crveno-belog kolektiva. Ana je sa reprezentacijom Srbije osvojila istorijsku, prvu titulu šampiona Evrope u Beogradu 2011. godine, zatim i Evropsku ligu. Rođena je u Valjevu, 4.jula 1991. i ponikla u Srbijanki iz rodnog grada.

Iz Valjeva je došla u ekipu Vizure 2006. godine i posle šest godina započela inostranu karijeru. Prvo je nastupala u Bešiktašu, zatim dve sezone u francuskom Miluzu, da bi 2015. godine prvi put obukla dres Olimpijakosa. Između dva mandata u Atini nosila je dresove turskog Bejlikduzua i rumunske Albe Blaž, odakle se po drugi put vratila u Atinu i Olimpijakos 2019.

Sa Olimpijakosom je osvojila dve duple krune i igrala finale CEV Čelendž kupa 2017. godine, dok je isti uspeh ponovila i u Rumuniji sa ekipom Albe, dupla kruna uz finale CEV kupa.

Ostvarila se u najbitnijoj ulozi u 2020.godini a nakon pauze je obukla najdraži dres. Nije krila zadovoljstvo zbog zaduživanja crveno-bele opreme, što se osetilo i po odličnoj atmosferi.

Moram da kažem da sam jako srećna što potpisujem za Zvezdu, jer sam odmalena naučena da navijam za Crvenu zvezdu. To nam je u krvi, porodično. Igrala sam u Olimpijakosu pre i sa te strane osećam kao da sam bila tu, da pripadam ovom klubu. Jako sam srećna, daću sve od sebe da vratimo titulu, da ovećavamo broj ovih trofeja. Nadam se najboljem.

Ana se posle devet godina vraća na srpsku odbojkašku scenu. U pravo vreme i u pravi tim.

Dolazak u Srbiju i Crvenu zvezdu je bio lak. Dogovor, pregovori su prošli vrlo lako. Sa obe strane smo se lako dogovorili, i sa suprugom porodično, i sa Crvenom zvezdom. Ova ekipa koja se napravila za narednu sezonu stvarno obećava. Sve je to lepo da se kaže, ali naravno, na terenu se pokazuje. Verujem u naš tim i mislim da će biti lepa sezona, uspešna.

Zadovoljstvo novim timom i dolaskom Ane Živojinović prisutno je i kod generalnog direktora Crvene zvezde, Nikole Rosića.

Nastavljamo u istom ritmu ka našim ambicijama, još jedna lepa vest, kao što je i Ana rekla dogovor je prošao poprilično glatko. Ja sam srećan i zadovoljan da imamo takvog igrača u našem timu, koji će sigurno pomoći da ostvarimo naš cilj. Sklapamo kockice šampionskog mozaika, fali nam srednji bloker da bismo upotpunili ekipu. Nastavljamo dalje.

Osim novih lica Marakana gleda se i ka budućnosti. Prva u nizu akcija u oporavku Zvezdine škole odbojke jeste pokazni trening naredne nedelje.

Sledeće nedelje, sreda od 20 časova u našoj sali na Marakani, mogu da kažem da krećemo zvanično u povratak Zvezdine škole odbojke. Imaćemo jedan pokazni trening, gde ćemo imati sigurno preko 200 dece, uz naše trenere. Smatram da Crvena zvezda mora da ima najbolji razvojni put u zemlji i svu svoju energiju ćemo usmeriti u tom pravcu.

Ana, dobro došla u Crvenu zvezdu!

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji