Sep 10, 2021

Crvena zvezda druga na prvom “Turniru šampiona” u Užicu

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su u finalu prvog izdanja “Turnira šampiona” u užičkoj hali “Veliki Park” od ekipe Uba rezultatom 1:3 (25:18, 18:25, 22:25, 21:25). Naredne nedelje nas očekuje “Šakotin memorijal”.

I pored osvajanja prvog seta, crveno-bele nisu uspele da održe kontinuitet u nastavku protiv aktuelnog šampiona BPŠ Superlige iz Uba, koji je predvođen Ljiljanom Ranković osvojio prvi trofej u Užicu.

U odnosu na meč protiv TENT-a, Aleksandar Vladisavljev je odlučio da od starta u primačkoj dijagonali sa Jelenom Lazić počne Nevena Sajić, koja je donela preokret u polufinalu, umesto Milice Milunović. Ubljankama je pripao sam početak, na servis doskorašnje odbojkašice Crvene zvezde Tijane Vrcelj stižu do 0:3, što je nateralo Vladisavljeva da već na samom početku zatraži tajm-aut. Što je i urodilo plodom. Zvezda je izjednačila na 5:5, stabilizovala prijem, a posle perioda igre poen za poen, serijom 6:1 stigla i do osetne prednosti, (14:11, 18:12). Ni sa dva tajm-auta Marijana Boričić nije uspela da poremeti Zvezdin ritam, Bojana Drča je dirigovala do šest set lopti, a već prvu as servisom je iskoristila Nevena Sajić za 25:18, 1:0.

U pripremnom periodu su oscilacije normalna pojava, što smo videli i u polufinalnom meču protiv TENT-a i u prvom setu finala. Ub je poveo i bolje otvorio i drugi set, bolje se snašao u igri poen za poen, a na servis kapitena Ljiljane Ranković poenima u seriji uspeli da se odlepe na 10:13. Reagovao je Aleksandar Vladisavljev tajm-autom, ali Rankovićeva je zadržala momentum i u napadu i odvela Ub na 11:17. Na servis liniju je stala na drugoj strani Mila Đorđević, umesto Kristine Stanković na poziciji libera ušla slavljenica Tijana Milojević i Zvezda se vratila u meč, pa je i Marijana Boričić morala da “popriča” sa svojim igračicama pri rezultatu 15:18. Kontrolisale su igračice Uba vođstvo do 18:22, a nakon još jednog tajm-auta, sa tri poena u nizu stigle do izjednačenja, 18:25, 1:1.

Bili smo ponovo na početku, ali je protivnik dobio na samopouzdanju, pa je i tokom trećeg seta imao prednost. Crveno-bele su podigle nivo igre sredinom seta, Milojevićeva je stabilizovala prijem, a Jelena Lazić vodila do 21:21 nakon minusa od tri poena. Ub je osvojio naredna dva poena, pokušao je da probudi ekipu trener Vladisavljev, ali je i treći set pripao Ubljankama, 22:25, 1:2.

Crvena zvezda je odlučnije ušla u četvrti set, povela 8:4, i pored odlične odbrane i zaštite Uba. Marijana Boričić je reagovala tajm-autom, a njena ekipa uspela da na požrtvovanost i borbu spasi nekoliko lopti i dođe do 12:12. Nije se predavala Crvena zvezda, nije odstupao ni Ub, do završnice seta smo gledali poen za poen, koji se teško osvajao. Aleksandra Gligorić i Sofija Medić su donele svojoj ekipi 19:21, što je bilo presudno na kraju, jer je Ub kontrolisao razliku i zahvaljujući Ljiljani Ranković iskoristio prvu meč loptu za 21:25 i 1:3.

Generalni direktor OK Crvena zvezda, Nikola Rosić je uručio pehar za 4.mesto ekipi Jedinstva iz Užica, domaćina turnira. Bivša igračica Crvene zvezde i reprezentativka Srbije, Tijana Malešević je uručila pehar za 3.mesto ekipi TENT-a, a proslavljena reprezentativka Srbije Milena Rašić kapitenu Crvene zvezde, Bojani Drči za 2.mesto.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić je uručio pehar kapitenu pobedničkog tima, Ljiljani Ranković, koja je ujedno i MVP turnira, priznanje je primila iz ruku predsednika kluba iz Uba, Darka Glišića.

Naredne nedelje nas očekuje XX tradicionalni memorijal “Dragan Šakota Šale” na Banjici, u organizaciji OK Crvena zvezda.

Crvena zvezda: Taubner 10, Milojević (libero), Marković 11, Drča 4, Sajić 7, Milunović 1, Đorđević, Ašonja 1, Lazić 16, Delić 9, Stanković (libero), Rodić. Nisu igrale: Janjić, Mladenović. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji