Dec 3, 2021

ODBOJKAŠI CRVENE ZVEZDE PRVI DEO SEZONE ZAVRŠILI NA PRVOM MESTU

Vetar u leđa za domaće pehare

Odbojkaši Crvene zvezde sjajno igraju na oba fronta. Prvi deo Superlige Srbije završli su na liderskoj poziciji, u Kupu su trijumfovai u prvom meču polufinala protiv Mladog Radnika.

Igor Žakić, trener crveno-belih odbojkaša, ne krije zadovoljtsvo što je njegov tim na čelu superligaškog karavana.

– To je nešto što smo svi priželjkivali kad smo se našli u nekoj priči pre početka sezone kako bi to moglo da izgleda i koji su faktori koji bi utical na to. I obistinilo se. Moram biti zadovoljan, nismo mnogo lutali kad su utakmice u pitanju. Nismo imali mnogo loših izdanja, nismo imali ni najbolje izdanje, što je dobro. Držimo konstantu dobre igre i mislim da uz tu neku pauzu koja nas očekuje posle Nove godine i malog dorađivanja forme, možemo da izgledamo još bolje. Do tad želeo bih da nastavimo ovim tempom i ovim nizom – bio je prvi komentar Žakića.

Vremena za slavlje nema, a raspored koji u decembru očekuje crveno-bele nije ni malo lak.

–  Sastajemo se sa Mladim Radnikom dva puta u četiri dana i to je uvek teško. Pogotovu  druga utakmica Kupa gde nam trebaju dva seta, ali ne možemo tako na to da gledamo jer na toj utakmici moramo da idemo na pobedu.

Kraj prvog dela sezone odličan je trenutak i za analizu kvaliteta Lige.

– Definitivno je Spartak iz Subotice iznenađenje koje je svima pomrsilo konce. Bogu hvala, mi nismo bili u toj kategoriji, uspeli smo da ih pobedimo kod nas, ali će u drugom delu tamo biti izuzetno teško. Oni su najprijatnije iznenađenje. Iznenađenja druge vrste nema jer tri ekipe koje se bore za opstanak na početku sezone su to i najavljivali. Konkurencija je onakva kakva se pričala da će biti i da je Liga ove sezone izuzetno jaka i da ima pregršt kvalitetnih utakmica za gledanje.

Žakić je zadovoljan dosadašnjim skorom tima koji vodi sa klupe, ali je svestan da se nalaze na pola puta ka zacrtanom cilju.

–  Još uvek je rano, treba da prođe još ceo drugi deo Prvenstva, pa plej of. Ima tu još mnogo da se igra. Sa druge strane moramo biti svesni toga što smo uradili i to da nam bude dodatno samopuzdanje u utakmicama koje nas čekaju. Definitivno sve ide svojim tokom, ali ne treba da gledamo toliko unapred jer ako gledamo toliko unapred ovo ispred nosa će nam promaći, a ja ne želim da se to desi – zaključio je Žakić.

Crveno-beli odbojkaši od početka sezone iz meča u meč igraju sve bolje. Kvalitet i karakter ekipe koju sa klupe vodi Igor Žakić sve je izraženiji. Prvi deo sezone su završili na prvom mestu Superlige, Uspeh ih raduje, ali su svesni da je pređena samo polovina puta. Dobre igre i trijumfi vetar su u leđa da i drugu polovinu prođu u istom pobedničkom ritmu i na kraju sezone ispiju šampanjac iz oba domaća pehara.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji