Aug 22, 2013

Dame u punom broju

U punom zamahu su i odbojkašice Crvene zvezde. U dvorani na stadionu „Marakana”, prvi trener Ratko Pavličević izvršio je prozivku, kojoj je prisustvovalo dvanaest prvotimki.
Među njima i dva velika pojačanja, Adela Helić i Jelena Trnić. Pavličević je najavio plan priprema i dodirnuo sezonu, u kojoj će njegova ekipa braniti duplu krunu.
– Počeli smo bez kadetskih reprezentativki, koje će po povratku iz Tajlanda dobiti nešto duži odmor. Krenućemo u laganom ritmu. U svakom slučaju, Zvezda će i u narednoj sezoni imati dobru ekipu, respektabilnu na domaćoj sceni, sposobnu da se bori za trofeje. Ambicije su tu, dobrog rada i motiva sigurno neće nedostajati i to je garant rezultata.
Zvezda je ostala bez Ane Bjelice i Jovane Stevanović, a Jadranka Budrović je dobila ispisnicu, slobodna je u biranju nove sredine.
– Da, stigle su Adela Helić i Jelena Trnić iz subotičkog Spartaka, kojima neće biti lako da nadomeste Anin i Jovanin odlazak. Naravno, pružićemo im svu podršku i nadamo se najboljem. Budrovićeva je dobila ispisnicu, a na njeno mesto će doći juniorska reprezentativka Katarina Čanak.
Sezona počinje sredinom oktobra, ali po Pavličeviću, Zvezda bi trebala da pokaže pravo lice tek u 2014. godini.
– Nekako je logično da najbolje igramo onda kada se budu delili trofeji. Sezona je duga, biće uspona i padova, imaćemo i obaveze u Ligi šampiona, iako smo, po ko zna koji put, dobili jako tešku grupu. Ali dobro, kao i uvek, to takmičenje ćemo iskoristiti za sticanje iskustva. Znači, najbolje ćemo igrati od januara!
Pripreme ćete obavljati u Beogradu?
– Tu smo do daljeg. Igraćemo sigurno na turnirima u Subotici i na našem Memorijalu Dragana Šakote, ali o tačnom planu priprema i prijateljskim mečevima znaćemo nešto više do kraja ovog meseca – rekao je Pavličević.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji