Aug 22, 2013

Šampion još mlađi

Crvena zvezda, šampion Srbije, odradila je drugu nedelju treninga u novoj sezoni. Na prozivci Duška Nikolića prisustvovalo je jedanaest prvotimaca, među kojima je bilo i nekoliko golobradih dečaka, na koje će mladi Zvezdin trener morati da računa ove sezone.
Nakon odlaska Mitića, Jakovljevića i Ćelića, sasvim je jasno da će crveno-beli i dogodine biti jedna od naših najmlađih ekipa u Superligi.
– Počeli smo pripreme bez šestorice reprezentativaca, dvojice kadetskih, dvojice juniorskih i dvojice seniorskih – rekao je Nikolić, nakon prozivke u toploj dvorani na Marakani.
– Liga kreće 18. oktobra, ali za nas će to brzo doći, jer ćemo veći deo priprema raditi nekompletni. Sigurno ćemo imati nekoliko igrača u reprezentaciji do 23 godine, koju čeka Svetsko prvenstvo u Brazilu, a koje se igra do sredine oktobra. Zato je nerealno očekivati rezultate u prvom delu sezone, ali to ne znači da se Zvezda odriče trofeja, koji su trenutno u njenim vitrinama – kaže Nikolić.
Osvajač duple krune priključio je radu prvog tima dosta igrača iz mlađih selekcija, a tu je i Zvezdino dete Raško Jovanović, koji je prošle sezone nosio dres Železničara.
– Bili smo mladi prošle godine, a sada smo još mlađi! Daćemo šansu momcima rođenim 1995. i ’96. godine, sa kojima smo dosta radili ovog leta.
Imate li već zakazanu neku prijateljsku utakmicu?
– Do septembra sigurno nećemo odigrati nijedan meč, ali već su me zvale kolege i raspitivale se o našim planovima i mogućnostima da odigramo neku utakmicu. Sigurno da nas mnogi žele na turnirima, ali mi moramo da dobro razmislimo s kim ćemo i kada igrati. Važno je da uvek i na svakom mestu ostavimo dobar utisak, a to ćemo moći samo kad budemo nešto kompletniji – zaključio je Nikolić.

 

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji