Oct 7, 2013

Četvrta godina zaredom u Ligi šampiona

Odbojkašice Crvene zvezde će četvrtu godinu zaredom igrati u najjačem evropskom klupskom takmičenju CEV DenizBank Ligi šampiona 2013/2014. Protivnici crveno-belij četi u B grupi su Igtisadči Baku iz Azerbejdžana, NordMekanika Pjaćenaca iz Italije i Dinamo Moskva iz Rusije.
Tim povodom danas je u SD Crvena zvezda održana promocija ženske ekipe i pres konferencija na kojoj su se pristunima obratili Ratko Pavličević, prvi trener Crvene zvezde, Julija Milović, kapiten ekipe i Ljubica Kecman zamenik kapitena Crvene zvezde.

Ratko Pavličević trener Crvene zvezde: Četvrtu godinu zaredom naša ekipa će nastupati u Ligi šampiona. To je velika čast a pre svega privilegija, da jedan klub iz naše zemlje u kontinuitetu učestvuje na ovako velikom takmičenju. To kažem iz razloga jer se ovde nalaze mnoge renomirane ekipe, sa velikim budžetima gde ništa nije prepušteno slučaju, imaju mogućnisti da skockaju svoj tim i u svkom trenutku i na svakoj poziciji imaju dobrog igača. Za nas je bitno da naš klub uspeva da obezbedi velika sredstva i omogući ovim mladim ali perspektivnim devojkama da se takmiče u ovako velikom takmičenju. Naša očekivanja nisu velika u smisli da možemo da nekoga napadnemo i ugrozima, ali možemo našom dobrom igrom i kvalitetom, mladošču i poletom, sve te ekipe da namučimo i tako dovedemo rezultet u neizvesnost. Što nije ni malo lako. Nadam se da ćemo ove godine uz ove jake ekipe napredovati i da će nam kao i svake godine to koristiti u savršavanju i postizanju boljih rezultata.

Julija Milović kapiten Crvene zvezde: Veom sam srećna i počastvovana što ćemo igrati Ligu šampiona, jer ćemo igrati sa najboljim klubovima širom Evrope. Imamo veliku šansu i mogućnost da probamo neke stvari koje vežbamo na treningu, što je više nego dobro. Nama su najvažniji domaći Kup i Superliga, ali ove utakmice će nam biti odlična šansa da steknemo iskustvo koje će nam trebati u domaćem takmičenju. Dosta možemo da naučimo od tih ekipa, jer imaju sjajne igrače iz celog sveta. Ponosna sam na naš tim i verujem da ćemo biti dobre iako smo jako mlade.

Ljubica Kecman, zamenik kapitena Crvene zvezde: Kada je reč o protivnicima i samom takmičenju, moram da se zahvalim klubu što nam je i ovoga puta omogućio da igramo Ligu šampiona. To je stvarno velika privilegija i sigurna sam da će svaka devojka dati sve od sebe da se oduži. Četvrtu godinu igramo, i opet Dinamo iz Moskve koji su sada poznati neši protivnici. Ostale ne znamo baš dobro, ali neće biti lako. Međutim, za našu ekipu i kadar koji je promenjen najbitnije je da svaku utakmicu odigramo što je bolje moguće jer sigurno da u Ligi šampiona ne možemo da igramo kako mi želimo već kako nam protivnik bude dozvolio pošto su ozbiljne ekipe, kako u celom takmičenju tako i u našoj grupi. Imamo želju za dokazivanjem, mlada samo ekipa i mislim da naša mladost može da bude iznenađenje. Samo da se potrudimo da damo sve do sebe jer sve što budemo uspeli tamo da uradimo, biće nam daleko lakše da uradimo u našem šampionatu. Potrebno nam je uigravanje i što više kvalitetnih utakmica, naravno prioritet nam je naše domaće prvenstvo i Kup,ali što budemo više uigrane to ćemo biti bolje na domaćoj sceni. Koristim priliku da pozovem Delije i sve najvijače da dođu da nas podrže, podrška nam znači jer smo mlade.

U prvom kolu Crvena zvezda će dočekati Igrtsadči Baku 22. oktobra u sportskom centru Šumice sa početkom od 18 časova, u drugom kolu 31. oktobra gostovaće Pjaćenci od 20,30, dok će u trećem kolu 26. novembra dočekati Dinamo Moskvu takođe od 18 časova u sportskom centru Šumice. Zatim sledi gostovanje u Moskvi 4.decembra, dok će 10. decembra ugostiti Pjaćencu u Šumicama od 18 časova. U poslednjem meču u grupi , Crvena zvezda će gostovati Igrtisadliju 17. decembra u Bakuu.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji