Apr 4, 2014

Finale se igra srcem

Odbojkaši Crvene zvezde i Vojvodine NS Seme iz Novog Sada igraće u finalu plej – ofa Wiener Stadtische Super lige 2013./2014. Tim povodom danas je u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije održana konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Kompanije “Wiener Stadtische osiguranje”, generalnog sponzora Super lige, Dušan Petković i Duško Nikolić, kapiten i trener Crvene zvezde, i Veljko Petković i Strahinja Kozić, kapiten i trener Vojvodine NS Seme iz Novog Sada. Goste i predstavnike medijskih kuća pozdravio je Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL.


Duško Nikolić, trener Crvene zvezde, bio je oprezan u izjavama pred početak finalne serije. Najpre je podsetio na jednu anegdotu, na startu svog izlaganja:
– U decembru sam zamolio kolegu Koziću da, kad je izjavio da ima cilj da pomrsi račune jedom beogradskom rivalu, to ne učini sa nama. Eto, uradili su to Partizanu, nadam se da je dosta sa iznenađenjima – rekao je Nikolić, koji je potom nastavio:
Šalim se naravno, očekuje nas teška borba. Vojvodina je muški odigrala polufinalu seriju. Sada više iznenađenja nisu moguća, neće biti skrivenih aduta. Oni imaju najboljeg dizača u Ligi Veljka Petkovića, sjajne srednjake Radića i Simića, a servis bi mogao da bude jedan od naših aduta. Takođe, hvala Savezu na organizaciji ovakvih konferencija, to je jedan od razloga što se publika vraća u hale. Hvala i generalnom sponzoru Lige, što misli o svima nama.

Kapiten Crvene zvezde Dušan Petković mora da bude zadovoljan dosadašnjim tokom sezone. Njegov tim je već odbranio dva trofeja, najpre onaj u super Kupu, potom i Kupu Srbije.
Tokom ligaškog dela sezone imaju samo jedan poraz, onaj startni od Partizan Vizure. Sada ih očekuje ono najteže, da odbrane i titulu prvaka Srbije, a rival će im biti Vojvodina NS seme.
Istina je da smo odbranili dva trofeja, da imamo veliko samopouzdanje. Činjenica je da već skoro tri godine ne znamo za poraz od Vojvodine, ali to samo govori koliko ozbiljno shvatamo rivala. Vojvodina je veliko sportsko društvo, a odbojkaški klub uzoran kolektiv. Finale se ne dobija na fizičku spremu, već se ono igra srcem, a moja ekipa to ima. Nadam se dobrim mečevima i naravno pozitivnom rezultatu – istakao je Dušan Petković.
Najbolji poenter Super lige imao je samo reči hvale za rivala u završnim borbama:
Vojvodina je najviše podigla nivo igre u odnosu na početak sezone. Ipak, dosta zavisi od našeg odnosa prema igri. Dobro znamo da Novosađani najbolje igraju kad imaju pozitivan prijem – upozorio je Petković saigrače.

Strahinja Kozić, trener Vojvodine NS seme, tokom čitave sezone morao je da trpi „dečije bolesti” svog tima. Bilo ih je prilično, a to je i logično s obzirom da osim Veljka Petkovića i Dejana Radića za Vojvodinu nastupaju momci koji su u juniorskom, pa čak i kadetskom uzrastu.
Drago mi je da sam ponovo ovde, u prostorijama Odbojkaškog saveza, kao što je to bio slučaj i pred polufinale. Mi smo posle mečeva sa Partizanom fizički i psihički iscrpljeni, ali sve ovo je sjajno uticalo na naše samopouzdanje. Zvezda igra odlično čitave sezone, bez puno oscilacija. I tradicija je na njihovoj strani, već dugo ih nismo dobili, čini mi se 13 ili 14 mečeva uzastopno – rekao je Kozić, koji je potom nastavio:
Ipak, nismo bez ikakvih šansi. Polufinale nam je mnogo koristilo, iako je to bila veoma duga serija. Pozvao bih publiku, koja je počela da dolazi u većem broju i to nas sve raduje.

Veljko Petković, jedan od najiskusnijih igrača Viner štetiše Super lige, u polufinalnim borbama dokazao je kvalitet. Bio je jedan od najboljih igrača svog tima, među najzaslužnijima za plasman Vojvodine NS seme u finale plej-ofa.
Mi se tek od danas bavimo finalom i tom problematikom. Fizički nas je iscrpela polufinalna serija sa Partizanom. Imali smo tokom sezone dva poraza od crno-belih, pa smo pred polufinale svi većali šta treba da uradimo za plasman u finale. Bila nam je potrebna serija jačih utakmica, videlo se da imamo dovoljno samopouzdanja – rekao je Petković, koji je potom nastavio:
Imamo za rivala šampiona, koji je favorit. Imali su vremena da se bolje spreme. Naš je zadatak da finalnu seriju učinimo zanimljivom.
Da li će se taktika Vašeg tima zasnivati na zaustavljanju najefikasnijeg igrača Super lige DušanaPetkovića, koji je na prošlom susretu protiv Vojvodine stigao do čak 43 poena?
Za korektora je i normalno da u pet setova osvoji 25 do 30 poena. U takvim ekipama, veliko je pitanje kako će igrati ostali igrači. Ako korektor igra tako, a svi ostali takođe drže nivo, onda je to veoma opasno po nas.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji