Oct 14, 2014

Odbojkaši brane, a odbojkašice napadaju Super Kup

Utakmicama Super Kupa Srbije u obe konkurencije počinje nova odbojkaška sezona u Srbiji. Odbojkaški klub Crvena zvezda sa ponosom ističe da će se crveno-beli boriti za oba trofeja.

U poslovnoj zgradi VIG Plaza, sedištu Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, u Beogradu, danas je potpisan Ugovor o nastavku saradnje između Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga, a zatim su najavljene utakmice Super Kupa Srbije.

Uvažene goste, odbojkašice, odbojkaše, predstavnike klubova i prestavnike medija pozdravili su Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Aleksandar Boričić, predsednik OSS, i Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL, koji su zatim svečano potpisali novi Ugovor o saradnji, pa će se elitno odbojkaško takmičenje u Srbiji devetu godinu za redom će se zvati Wiener Stadtische Super liga.

Aleksandar Boričić, predsednik OSS, najavio je da će u završnici Prvenstva biti korišćen sistem ”video provere poena”, koji je korišćen ove godine na svim velikim takmičenjima FIVB (Svetska liga, Gran Pri, Svetska prvenstva).

Prve utakmice u novoj odbojkaškoj sezoni biće utakmice Super Kupa Srbije u obe konkurencije, a prisutnima su se obratili kapiteni i treneri ekipa koje će se boriti za trofeje.

Igra se jedna utakmica, baš kao u finalu Kupa Srbije koji smo osvojili. Odlučiće momenti, ko je bolje pripremljen, raspoloženje, potpuno drugačije nego što je to bilo na kraju sezone u plej-ofu kada imaš priliku da ispraviš greške iz prethodnih mečeva. Očekujem veliku borbu, možda utakmicu sa pet setova, a tu je i faktor sreće. Mislim da će pobediti ekipa koja bude hrabrija. Ukoliko napadaš preuzimaš kontrolu nad igrom, ukoliko si odlučan pobedićeš, a naša ekipa je dobra u tome. Da napadne i da ide do kraja. Zbog toga i verujem u naš tim i verujem da ćemo napraviti dobar rezultat. Verujem da će odbojka biti odlična i da će publika uživati – izjavila je Julia Milovits, kapiten ženske ekipe Crvena zvezda.

U okviru II Super Kupa Srbije za odbojkašice sastaće se Vizura, prvak Srbije i Crvena zvezda, pobednik Kupa Srbije, u četvrtak, 16. oktobra od 18,00 časova (snimak RTS 2 u 23,03)u Hali sportova u Lajkovcu.

Prisutnima su se obratili i trener muške ekipe Dragan Kobiljski i kapiten Maksim Buculjeivć.

Očekujem jednu stvarno tešku utakmicu kao što je bila i prošle sezone u Super Kupu. Odbojkaški klub Crvena zvezda zaslužuje borbu na svim frontovima i ove godine će tako i biti. Ekipa Ribnice je neugodna, ima ogromnu tradiciju iza sebe i igramo u njihovoj hali pred njihovim navijačima. Svesni smo svega toga i spremamo se za to. Navikli smo da se borimo pod pritiskom – istakao je Maksim Buculjević.

Potpuno sam svestan da ova utakmica nudi veliki ulog na nas. U Kraljevu se godinama unazad igra kvalitetna odbojka i verujem da će tako biti i ovoga puta. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo – rekao je Dragan Kobiljski.

U konkurenciji odbojkaša, u IV Super Kupu Srbije igraće Crvena Zvezda, prvak Srbije i pobednik Kupa Srbije, i Ribnica, finalista Kupa Srbije, u sredu, 15. oktobra od 18,00 časova (snimak RTS 2 u 22,25) u Hali sportova u Kraljevu.

“Live score” utakmica iz Kraljeva i Lajkovca možete pratiti na sajtu OSS (www.ossrb.org).

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji