Oct 23, 2014

Sudar “večitih” u Vizuri

U premijernom meču 2. kola Wiener Stadtische lige za seniore odbojkaše Crvene zvezde očekuje duel sa “večitim rivalom”, Partizanom.

Obe ekipe su na početku nove sezone zabeležile maksimalni trijumf. Partizan je slavio na gostovanju protiv Mladog radnika, a crveno-beli su po drugi put savladali Ribnicu u Kraljevu. Prethodno su naši odbojkaši odbranili Super Kup protiv istog rivala bez izgubljenog seta.

Protekle sezone Crvena zvezda je od Partizana izgubila na startu prvenstva, u prvom kolu sa 3:0, ali je kasnije dva puta trijumfovala. Prvo u prvenstvu sa 3:1, a potom i u polufinalu Kupa Srbije u veoma neizvesnom meču sa 3:2.

Trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski očekuje još jednu neizvesnu utakmicu protiv crno-belih.

Jako je nezahvalno prognozirati rezultat. Ono što očekujem je da ćemo pružiti dobru igru. Očekujem da moji igrači budu motivisani i borbeni i da ćemo se truditi da pobedimo naravno. Bez obzira što mislim da je Partizan ove godine možda igrački najjača ekipa u ligi – rekao je Kobiljski.

Oprezan pred duel sa “večitim rivalom” je kapiten crveno-belih Maksim Buculjević koji se priseća i duela na početku prošle sezone.

Sigurno će biti teška utakmica. Prošle godine smo mi imali dosta iskusniji tim. Fale nam tri igrača koji su dosta dugo bili u Zvezdi. Prošle godine smo u prvom kolu od njih izgubili sa 3:0, ali kasnije smo osvojili Kup i titulu. Nismo pod pritiskom. Oni su uspeli da sačuvaj ceo tim, čak su se i pojačali. Po mom mišljenju na njima je ogroman pritisak. Radili smo dobro skoro tri meseca i videćemo da li je to dovoljno da ih pobedimo – istakao je Buculjević.

Trener Kobiljski će na raspolaganju imati kompletan igrački pogon za ovaj susret. Sa druge strane, crno-beli neće moći da računaju na povređenog primača Nikolu Mijailovića, ali će se njihovom timu priključiti bivši igrač Crvene zvezde Goran Ivković koji je stigao kao poslednje pojačanje.

Meč se igra u četvrtak 23. oktobra od 18 časova u dvorani SC Vizura na Novom Beogradu, a biće i direktan TV prenos na drugom kanalu RTS-a.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji