Nov 18, 2014

Crveno-beli žele trijumf i u Izraelu

Put Izraela krenuli su odbojkaši Crvene zvezde koji u sredu igraju revanš meč 2. kola Kupa Izazivača protiv Hapoela Mate-Ašer Ako.

Crveno-beli su u prvom meču trijumfovali sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:23, 25:22, 26:24 i u revanšu im je potreban jedan bod da bi se plasirali u naredno kolo takmičenja.

Trudićemo se da što više utakmica odigramo u Evropi. U Izrael odlazimo sa maksimalnim brojem bodova, pošto smo u Šumicama pobedili sa 3:0. Znamo da tamo moramo da idemo na pobedu ako hoćemo da prođemo dalje. Mislim da imamo kvalitet i da smo psihički spremni za jednu tešku borbu. Nadam se da ćemo se odande vratiti kao pobednici – izjavio je trener Crvene zvezde Dragan kobiljski.

Slično razmišlja i primač crveno-belih Filip Stoilović koji je u prvom meču bio najefikasniji igrač utakmice sa 15 osvojenih poena.

Potrudićemo se da pobedimo i u Izraelu i sa dve pobede prođemo u narednu rundu takmičenja. Na prvom meču u Šumicama smo upoznali sve njihove vrline i mane. Proaćemo da iskoristimo sve njihove greške i da ih zaustavimo u napadu – rekao je Stoilović.

Uz Stoilovića najviše muka igračima Hapoela zadavao je i korektor Aleksandar Gmitrović koji je na tom meču upisao 14 poena. Odlični na mreži su bili Vuk Milutinović sa 9 osvojenih poena i Boris Martinović sa sedam.

Sa druge strane dosta problema crveno-belima zadavao je Brazilac Dos Santoš koji je zabeležio 13 poena. Po devet poena imali su Brazilac Žuan Gomez i Slovenac Alan Komel.

Ukoliko eliminišu Izraelce, Crvena zvezda će u šesnaestini finala (3. i 17. decembar) igrati protiv poražene ekipe iz šesnaestine finala Kupa CEV: Loimu Raisio (Finska) – Ase Lenik (Belgija).

Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda. U slučaju rezultata 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko su posle dve utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igraće se “zlatni set” do 15 poena.

Revanš meč 2. kola Kupa Izazivača između Hapoela i Crvene zvezde igraće se u sredu, 19. novembra od 18 časova i 45 minuta po našem vremenu u Nahariji u Izraelu. Utakmicu će suditi Andreas Konstantinides iz Kipra i Dorin Nirel Zaharesku iz Rumunije.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji