Dec 3, 2014

Crveno-beli otputovali u Finsku

Odbojkaši Crvene zvezde otputovali su u Finsku gde će igrati protiv Loimu Raisija u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača.

Crveno-beli su u 2. kolu bili bolji od izraelskog Hapoela Mate-Ašer Ako. U prvom meču u Beogradu bilo je 3:0 za naš tim, dok su Izraelci slavili u revanšu sa 3:2, ali se Crvena zvezda plasirala u naredno kolo zahvaljujući bodu u gostima.

Rival naših odbojkaša, Loimu Raisio je svoj evropski put počeo u Kupu CEV, ali je već pao na prvoj prepreci. Doživeli su poraz u oba meča od belgijskog Voleja Bihepi2 iz Ase-Lenika. U Finskoj je bilo 3:1 za Belgijance, a u revanšu je bilo 3:0.

Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica. Ekipa iz Finske je dobar tim koji u svojim redovima ima dva Amerikanca, kao i korektora reprezentativca Finske. Sigurno da imaju kvalitet koji zaslužuje naš potpuni respekt – ocenio je trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski.

Crveno-beli su u Finsku otputovali u najjačem sastavu i maksimalno spremni za duel sa Loimu Raisiom.

Spremni smo da pružimo maksimum tamo, ali isto tako znamo i da nas čeka druga utakmica. Moramo dobro da odigramo u Finskoj i da idemo na što bolji rezultat da bismo što mirnije dočekali revanš – izjavio je Kobiljski.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević veruje da ekipa može da ostvari dobar rezultat uz maksimalnu angažovanost i borbenost.

Maksimalno ćemo se potruditi da ostvarimo što bolji rezultat. Na gostujućim terenima u inostranstvu igramo poprilično teško, to je verovatno zbog naših godina i nešaeg neiskustva, Računam da uz maksimalnu angažovanost, borbenost i veliku energiju možemo tamo da ostvarimo dobar rezultat što bi nam omogućilo da ovde sa pobedom prođemo u narednu rundu takmičenja – smatra Buculjević.

Utakmica Loimu Raisio – Crvena Zvezda odigraće se u četvrtak, 4. decembra od 17,30 časova po našem vremenu u dvorani “Kertulan Lukuntahali” u Raisiju. Revanš meč će se odigrati 16. decembra od 19,00 časova u dvorani “Šumice” u Beogradu.

Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda. U slučaju rezultata 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko su posle dve utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igraće se “zlatni set” do 15 poena.

Ukoliko eliminiše Fince, Crvena Zvezda će u osmini finala igrati protiv Fino Kapošvara iz Mađarske.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji