Aug 31, 2015

Juniorke Srbije najbolje na Balkanu

Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je deveto zlato na Balkanijadi u Subotici pošto su u finalu savladale selekciju Bugarske sa 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 30:28.

Crvenu zvezdu su predstavljale Bojana Milenković, Katarina Marinković i Milka Stijepić, a statističar reprezentacije bio je Aleksandar Cvetković.

Naša Bojana Milenković je proglašena za najboljeg napadača na turniru, dok je Katarina Lazović proglašena za najboljeg servera, a Maja Aleksić za najboljeg blokera Balkanijade 2015.

Meč između Srbije i Bugarske u HS „Dudova šuma“ posmatralo je 300 gledalaca a sudili su Golhan Dag iz Turske i Petar Jocović iz Crne Gore.

Po završetku finalnog meča usledila je ceremonija dodela pojedinačnih nagrada i medalja. Za najboljeg libera proglašena je Ajča Ajkač iz Turske, a nagradu joj je dodelio Abdul Karid Ilbejli delegat BVA. Najboljem blokeru Maji Aleksić nagradu je predala Jelena Reljin, bivša reprezentativka Jugoslavije, dok je najboljem serveru Katarini Lazović nagradu predao Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS. Najboljem napadaču takmičenja Bojani Milenković nagradu je predao Zoran Olaić direktor OK Spartak, dok je najboljem dizaču Bugarki Mireli Šafazovoj nagradu uručio Darko Đuričković koordinator selekcija OSS. MVP takmičenja Gergani Dimitrovoj laureat je uručio Slobodan Milošević, gensek OSS.

Medalje za treće mesto selekciji Turske uručili su Robert Tot direktor SPC, Milan Pantić ispred OSS dok je pehar timu predao Abdul Kadir Ilbejli delegat BVA. Drugoplasiranoj Bugarskoj medalje su uručili Dragutin Ćuk tehnički direktor OSS i Zoran Olajić direktor OK Spartak a pehar je predao Vjekoslav Ostrogonac, gradski ministar za sport i kulturu grada Subotice .

Pobednicima Balkanijade, selekciji Srbije medalje su uručili Vjekoslav Ostrogonac gradski ministar za sport i kulturu grada Subotice i Abdul Kadir Ilbejli delegat BVA: Pehar pobedniku predao je Slobodan Milošević, gensek OSS.

POJEDINAČNE NAGRADE

NAJBOLJI LIBERO: AJČA AJKAČ (TURSKA)
NAJBOLJI BLOKER: MAJA ALEKSIĆ (SRBIJA)
NAJBOLJI NAPADAČ: BOJANA MILENKOVIĆ (SRBIJA)
NAJBOLJI SERVER: KATARINA LAZOVIĆ (SRBIJA)
NAJBOLJI DIZAČ: MIRELA ŠAFAZOVA (BUGARSKA)
MVP: GERGANA DIMITROVA (BUGARSKA)

Na 14 do sada odigranih Balkanskih prvenstava u konkurenciji juniorki, od 2002, Srbija je osvojila 9 zlatnih i 5 srebrnih medalja.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji