Sep 30, 2015

XIV Memorijalni turnir “Dragan Šakota – Šale”

Odbojkaški klub Crvena zvezda organizuje XIV Memorijalni turnir “Dragan Šakota – Šale” za odbojkašice koji će biti održan 9. i 10. oktobra 2015. godine u Beogradu.

Na turniru će porad ekipe Crvene zvezde učestvovati TENT iz Obrenovca, NIS Spartak iz Subotice i Jedinstvo iz Stare Pazove.

Polufinalni mečevi su na programu u petak 9. oktobra. U prvom polufinalu od 18 časova se sastaju Crvena zvezda i TENT, dok je drugi polufinalni susret od 20 časova kada će se za mesto u finalu boriti odbojkašice NIS Spartaka i Jedinstva.

Meč za treće mesto će se igrati u subotu 10. oktobra od 17 časova, dok je finale na programu od 19 časova. Svi mečevi će se igrati u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu.

Sakota

IN MEMORIAM

DRAGAN ŠAKOTA – ŠALE (01.02.1946. – 4.12.2001.)

“POSTAO JE SIMBOL, A OSTAĆE LEGENDA ODBOJKAŠKOG KLUBA CRVENA ZVEZDA”

U Zvezdu je došao kao tehniko jedne sjajne šampionske generacije, davne 1974. godine. Tu počinje njegovo druženje sa odbojkom, Zvezdom, pobedama i porazima i brojnim generacijama igrača, trenera, sudija i svih onih koji imaju neke veze sa odbojkom: od Rijeke, Maribora, Zagreba, do Budve i Podgorice.
Svi smo ga obozavali. Plenio je svojim jednostavnim, zaraznim pričama i originalnim izrazima, koje smo prihvatali kao osobeni žargon.
Umeo je sve da animira, da unese neverovatnu pozitivnu energiju, da priča “u slikama”, sa metaforama.
Prolazile su generacije sportista i sportistkinja, od pionira do seniora. On ih je sve vozio na utakmice, preživljavao sa njima pobede i poraze. Imao je u svakoj generaciji nekog svog ljubimca, koga je posebno animirao, ali i kritikovao.
Pamtiće ga, sigurno, i naši sjajni reprezentativci, koje je ispraćao na velika svetska takmičenja i dočekivao sa njih, brinuo se o njihovoj opremi, vozio na treninge…
Jednostavno, bio je čovek iz senke, za koga nije postojao umor i vreme, kada su Zvezda i reprezentacija u pitanju.

RETKO KO GA JE ZNAO, A DA GA NIJE VOLEO!

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji