Oct 17, 2015

Crveno-bele gostuju Kraguju na otvaranju sezone

Na otvaranju sezone odbojkašice Crvene zvezde gostovaće ekipi Kraguj-Volleyform u Paraćinu.

Crveno-bele će početi ovu sezonu u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu. Otišle su kapiten Julija Milovic, Ljubica Kecman, Mina Popović, Adela Helić i Teodora Pušić, a na mesto trenera umesto Branka Kovačevića postavljen je Aleksandar Bošković kome će asistirati Mirjana Musulin.

Okosnicu tima ove sezone će činiti mlade igračice pojačane Marijom Pucarvić na mestu tehničara, koja će imati ulogu kapitena, liberom Anitom Zlatić i najvećim pojačanjem ove sezone iskusnim blokerom Vesnom Čitaković Đurišić.

Trener crveno-belih dama Aleksandar Bošković ističe da su ambicije Zvezde da uvek bude na vrhu.

Ambicije su ostale nepromenjene. Kako smo i rekli na početku priprema, na konferenciji za novinare kada sam predstavljen. Zvezdine ambicije su uvek iste, a to je vrh. U trenutnoj situaciji u kakvoj se sada nalazimo, imamo mladu ekipu i uz te uobičajene, normalne Zvezdine ambicije, su i stavranje mladih igrača. U ovom sastavu ima mnogo devojaka koje nisu stigle do seniroske konkurencije, a neke čak ni do juniorske. Ima kadetkinja, juniorki i to je neka kombinacija i stvaranja igrača i uobičajenih Zvezdinih ambicija, a to je vrh – izjavio je strateg crveno-belih.

Ekipu Crvene zvezde zadesilo je dosta problema, a sezona praktično još nije ni počela. Povredile su se Milka Stijepić, Jelena Trnić, Olga Jejić i Nikolina Lukić.

Imali smo poteškoća sa povredama, ali naš put je takav. Idemo kako smo se na početku i dogovorili. Sve te poteškoće koje se dešavaju usput ćemo probati da prevaziđemo što bezbolnije – rekao je Bošković, a potom je pojasnio o kakvim se povredama radi:

Kroz reprezentativnu selekciju se povredila Milka Stijepić koja će duže vreme biti van terena. Na treningu se povredila Jelena Trnić. Na “Šakotinom memorijalu” prošle nedelje Olga Jejić i to su povrede koje će ih duže odvojiti od terena. Povreda Nikoline Lukić je još uvek pod znakom pitanja, koje je težine i koliko će odsustvovati – rekao je Bošković.

Utakmica 1. kola Wiener Stadtische Super lige između Kraguj-Volleyforma i Crvene zvezde je na programu u nedelju 18. oktobra od 18 časova u Sportskoj hali u Paraćinu. Meč će suditi Vladimir Simonović i Aleksandar Petrović.

U ostalim utakmicama 1. kola sastaju se Železničar – Vizura, Jedinstvo (U) – TENT, Jedinstvo (SP) – MD Zrenjanin, dok je NIS Spartak na otvaranju sezone savladao Dinamo sa 3:1 (25:17, 25:10, 18:25, 25:14).

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji