Oct 7, 2015

Deset godina Wiener Stadtische Super lige

U prostorijama „Vig plaze“ potpisan je novi, deseti Ugovor o saradnji između Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga, pa će se elitno odbojkaško takmičenje u Srbiji deseti put zvati Wiener Stadtische Super liga za odbojkašice i odbojkaše.

Ugovor su potpisali Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Nenad Golijanin, prvi potpredsednik Odbojkaško svaeza Srbije i Goran Ćato, predsednik UOKPL.

Na današnjoj svečanosti najavljen je i V Super Kup 2015. u konkurenciji odbojkaša između Vojvodine NS Seme iz Novog Sada i Crvene zvezde, koji će se odigrati u utorak, 20. oktobra u dvorani SPC “Vojvodina” od 18,00 časova, uz direktan prenos na RTS 2, kao i III Super Kup Srbije u konkurenciji odbojkašica između Vizure i TENT iz Obrenovca, koji će se odigrati u četvrtak, 15. oktobra od 18,00 časova u dvorani “Ub” u Ubu, uz direktan prenos na RTS 2.

Prisutne goste i predstavnike medija pozdravili su kapiteni i treneri sve četiri ekipe, a u ime Crvene zvezde govorili su Maksim Buculjević i Dragan Kobiljski.

Pre svega bih želeo da se zahvalim komapniji Wiener Stadtische što će posle jedne decenije nastaviti saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije. Trudićemo se da budemo reprezentativni prema kompaniji koliko je to moguće – rekao je kapiten crveno-belih.

Buculjević se potom osvrnuo na utakmicu Super Kupa Srbije protiv Vojvodine NS seme u Novom Sadu.

Poslednjih godina Vojvodina je izuzetno jaka i kada se osvrnemo dve-tri sezone unazad oni su uvek bili favoriti i bili su igrački kvalitetniji od nas. Međutim, mi uvek radimo na timskom duhu i na taj način smo uspevali da ih nekako pobedimo u tim izuzetno teškim utakmicama. Ove godine će nam to biti još teže, jer su doveli stvarno iskusne igrače koji su igrali u inostranstvu i koji su svojim dosadašnjim delima pokazali koliko vrede – kaže Zvezdin organizator igre.

Imamo dva nova primača, dva kvalitetna igrača su nam otišla, što predstavlja veliki hendikep za nas, ali radimo dva meseca na uigravanju i nadamo se da će to biti dovoljno 20. oktobra da ih savladamo. Najvažnije je da u maju budemo spremni za odbranu šampionske titule. To je za nas najbitnije i nadamo se da će se do tada sve kockice spojiti i da ćemo trijumfovati – izjavio je Buculjević.

Trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski očekuje veliku borbu sa Novosađanima.

Potpuno smo svesni sa kakvom se ekipom sastajemo u Super Kupu. To je ekipa koja je svojim delima, time što su tražili vajld kard za Ligu šampiona i dovođenjem iskusnih i kvalitetnih igrača na svim pozicijama na kojima su ostali oslabljeni u odnosu na prošlu godinu, pokazala izuzetne ambicije. Tu smo da odmerimo snage sa njima u Super Kupu na jedan sportski i viteški način. Međutim, njihove ambicije za nas ne predstavljaju problem, već je za nas duel sa njima veliki izazov. Siguran sam da ćemo im se suprotstaviti na adekvatan način – zaključio je Kobiljski.

Kapiten crveno-belih Maksim Buculjević, predao je Svetlani Smljanić dres Crvene zvezde sa potpisima svih igrača.

Dodeljena su i tri specijalna priznanja. Kompanija Wiener Stadtische osiguranje nagradila je OK Spartak iz Ljiga za trijumf na BVA Kupu 2015, Tijanu Bošković, reprezentativku Srbije, i Zorana Terzića, prvog trenera seniorki Srbije, za osvojene medalje na Evropskim igrama, Svetskom Kupu i Evropskom prvenstvu.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji