Oct 7, 2015

Popović: Ostvarili su mi se najlepši snovi

Jedna od najpouzdanijih i najboljih odbojkašica Crvene zvezde proteklih sezona Mina Popović dosanjala je svoje snove.

Igrama u crveno-belom dresu zaslužila je i poziv Zorana Terzića, selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije. Mina je ove godine debitovala i osvojila tri medalje.

Prvo je osvojila bronzanu medalju na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu. Potom je u Japanu na Svetskom Kupu osvojena srebrna medalja i ostvaren je plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Ženeiru. I na kraju reprezentacija Srbije je došla do bronze na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.

Jako je velika čast i privilegija biti u ovakvom timu. Malo je reći da je ovo bio veliki uspeh naše reprezentacije. Mogla sam samo da sanjam u kom momentu bih želela da budem deo ovakvog tima, mislim da bolji momenat ne bih sanjala – presrećna je Mina.

Provela je četiri godine u seniorskom timu Crvene zvezde sa kojom je osvojila dve šampionske titule (2011/12 i 2012/13) i tri Kupa Srbije (2012, 2013, 2014).

Na žalost ove godine napuštam Odbojkaški klub Crvena zvezda. Kada krenemo da se bavimo odbojkom želimo da igramo sa najboljima. Da igramo u nekoj jačoj ligi, da napravimo neku karijeru… Ali kada dođe taj momenat, kao za mene u ovom trenutku, ipak je mnogo teško. Meni je jako teško što idem iz kluba u kojem sam odrasla i u kom sam odigrala prve utakmice u domaćem prvenstvu, u Evropi, Ligi šampiona… Sigurno je da će mi Crvena zvezda ostati u najlepšoj uspomeni.

Mina Popović karijeru nastavlja u italijanskoj Vićenci za koju će igrati još jedna nekadašnja odbojkašica Crvene zvezde Marta Drpa, kao i još jedna reprezentativka Srbije Bianka Buša.

Biće to jedno lepo iskustvo za mene i mislim da je odlično što će biti u timu koji je tek ušao u italijansku Seriju A, gde će biti igračica koje su mlade, koje su željne napredovanja. Italijanska liga se vraća u život, posle par godina kada nije bila baš na nekom niovu, kao što je bila ranije. Čini mi se da sve više igrača želi da se vrati u Seriju A. Mislim da će biti to jedna odlična sezona za mene – konstatovala je Mina Popović.

Mina, još jednom sve čestitke za izvanredne rezultate i sve najbolje u nastavku karijere.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji