Oct 20, 2015

Poraz Zvezde u Super Kupu

Odbojkaši Crvene zvezde prvi put su doživeli poraz u Super Kupu Srbije. Posle četiri uzastopna trijumfa, crveno-beli su ostali bez pehara.

Crvena zvezda je izgubila u Novom Sadu od Vojvodine NS seme rezultatom 3:1, po setovima 18:25, 25:17, 25:19, 25:13 za 93 minuta igre.

Naši odbojkaši su odlično započeli meč. Iskoristili su odlične servise Okolića, Buculjevića, a potom i Škrbića da dođu do prednosti od 5:9 što je primoralo trenera domaćih da zatraži prvi tajm aut. Međutim ni to nije pomoglo “lalama” jer je proradio i blok Crvene zvezde, pa je na tehničkom tajm autu rezultat bio 6:12 za beogradske crveno-bele. Uspeli su Novosađani da smanje rezultat, ali ne zadugo pošto je proradio i ubitačni servis Nemanje Jakovljevića. Nakon vođstva od 13:20 Zvezda je zaigrala nešto opuštenije što je rival iskoristio da smanji zaostatak na pet poena, pa je Kobiljski zatražio tajm aut (16:21). U samoj završnici Jakovljević je stao na servis liniju i uz odlične servise i sjajan blok naši odbojkaši dolaze do vođstva – 18:25.

Drugi period je u potpunosti pripao Vojvodini. Već na samom startu domaći odbojkaši su došli do ubedljivog vođstva (6:2), što je nateralo Dragana Kobiljskog da zatraži tajm aut. Zvezda je na trenutak zaigrala kao u prvom setu. Odličan servis Jakovljevića i blok Okolića i Buculjevića uneo je malo neizvesnosti u drugi period igre 11:9. Ipak nakon tehničkog tajm auta “lale” ponovo stiču osetniju prednost i to pre svega zahvaljujući odličnom servisu Marka Nikolića (18:11). Kobiljski je izmenama Munćan – Milutinović i Škrbić – Stojsavljević pokušao da uspostavi rezultatsku prednost, ali su Novosađani igrali sigurno i uspevaju da izjednače rezultat u setovima – 25:17.

Prva do opipljive prednosti u trećem setu stiže Vojvodina koja na tehničkom tajm autu vodi sa 12:9. Nikolić nastavlja sa izuzetnim servisima, a blok Jovanovića donosi “lalama” plus 4, pa je Kobiljski zatražio tajm aut. U igru umesto Okolića ulazi Munćan, a potom umesto Aleksandra Gmitrovića ulazi Blagojević, međutim ni to ne pomaže, a Novosađani stižu do 16:10. Zvezda pokušava da uhvati priključak, ali snažni smečevi korektora Vojvodine Minića su prosto neuhvatljivi, pa je Kobiljski tražio i drugi tajm aut pri rezultatu 20:14. Ipak, Vojvodina je sačuvala prednost i osvaja treći set – 25:19.

Očekivao se odgovor naših odbojkaša, ali je on izostao. Vojvodina je nastavila sa odličnom partijom i već na startu četvrtog seta stiče prednost koja je za naš tim bila nedostižna. Do tehničkog tajm auta naš tim je zaostajao šest poena. Trener Kobiljski je izmenama pokušao da trgne svoje izabranike, ali nije uspeo. “Lale” dolaze do dvocifrene prednosti (21:11) i rutinski dolaze do pobede – 25:13.

Zoran Avramović, direktor marketinga OSS i Crvena zvezda marketinga, predao je, Milošu Vemiću, kapitenu Vojvodine NS Seme, pehar namenjen pobedniku V Super Kupa Srbije 2015.

Ana Avramović, potpredsednik UOKPL i generalni direktor OK Crvena zvezda, predala je Milošu Vemiću, kapitenu Vojvodine NS Seme, trofej namenjen pobedniku V Super Kupa Srbije 2015.

Nikola Salatić, direktor OK Vojvodina NS Seme, predao je Maksimu Buculjeviću, kapitenu Crvene zvezde, trofej namenjen finalisti V Super Kupa Srbije 2015.

Marija Dinić, regionalni direktor Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Vladimir Šiška, potpredsednik UO OK Vojvodina NS Seme i Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, predali su specijalne plakete „Super Kupa Srbije“ igračima i članovima stručnih štabova Crvene zvezde i Vojvodine NS Seme, učesnicima V Super Kupa Srbije 2015.

Dušan Keser, predsednik Nacionalne komisije OSS, predao je specijalne plakete službenim licima V Super Kupa Srbije 2015.

VOJVODINA NS SEME – CRVENA ZVEZDA 3:1 (18:25, 25:17, 25:19, 25:13)
Novi Sad – Dvorana: SPC Vojvodina. Gledalaca: 500. Sudije: Gradinski i Lazarević. Trajanje meča: 93. minuta.
VOJVODINA NS SEME: Simić 8, Nikolić 20, Bojičić 2, Stanković 1, Vemić 10, Premović, Jovanović 5, Peković (libero), Mehić, Minić 23. Nisu ulazili: Kujundžić i Radović. Trener: Strahinja Kozić.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 11, Jevtić (libero), Škrbić 6, A. Gmitrović 8, Milutinović 4, Jakovljević 13, Stojsavljević 1, Munćan 2, Blagojević 3, Veljović, Buculjević 4. Nije ulazio: Đurđević. Trener: Dragan Kobiljski.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji