Oct 26, 2015

Specijalna plaketa SD Crvena zvezda Aleksandru Boričiću

Sportsko društvo Crvena zvezda uručilo je specijalnu plaketu Aleksandru Boričiću, povodom izbora za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije.

Priređen je svečani prijem u pres centru SD Crvena zvezda gde se okupio veliki broj zvanica, legendarnih sportista i sportskih radnika Crvene zvezde.

Među prisutnima su bili i Vladimir Cvetković, Dragan Džajić, Ivan Todorov, Igor Milojević, dr Nebojša Čović, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Zoran Avramović, Viktor Jelenić, Mirko Butulija, Ana Avramović, Predrag Peruničić, Branko Kovačević, Aca Marković, Laslo Lukač, Anđa Vukmirović, Zoran Manojlović, Dejan Stamatović, Miroslav Macura i mnogi drugi.

Prisutne je pozdravio Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

Imam veliku čast i zadovoljstvo što smo se danas okupili povodom izbora g. Aleksandra Boričića na mesto predsednika CEV-a. Pre svega sam imao veliku sreću da poslednjih 15 godina obavljam određene funkcije u periodu kada je Boričić bio predsednik Skupštine, a potom i predsednik Upravnog odbora i što sam mnogo toga naučio. Aleksandar Boričić je mnogo toga ostvario, kao sportista, trener, a potom i direktor OK Crvena zvezda i on je neko ko je Odbojkaški klub doveo na sam vrh i Odbojkaški klub Crvena zvezda je postao prepoznatljiv u Evropi. Izborom na mesto predsednika CEV, g. Boričić je pokazao da je najbolji među sebi jednakima, među nama u Zvezdi, a sa druge strane to je izuzetna čast za Crvenu zvezdu, za Odbojkaški savez Srbije i naravno za našu zemlju. U ime SD Crvena zvezda želimo Vam mnogo uspeha u daljem radu. Želimo Vam da kao što ste vodili sve intsitucije pre toga, da će i Evropska odbojkaška konfederacija biti još uspešnija na čelu sa Vama i da ćete mnogo uraditi za odbojkaški sport – rekao je Todorov.

Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda je potom uručio specijalnu plaketu “Pobednik” Aleksandru Boričiću, novoizabranom predsedniku CEV-a.

Imam veliku privilegiju, čast i zadovoljstvo da se u Zvezdinom domu obratim svima, da se zahvalim Sportskom društvu i da se zahvalim legendama SD Crvena zvezda, medijima, svim zvezdašima. Za mene je uvek bio ponos i radost što sam član Crvene zvezde. Od 1962. godine bio sam i igrač i trener, i istovremeno igrač i trener, igrač muške i trener ženske ekipe, i direktor. Vodili smo puno bitaka i uglavnom sa skromnim sredstvima smo ih i dobijali. Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da imamo jako mnogo odbojkašica i odbojkaša širom Sveta i svi oni sa ponosom ističu kako su godinama igrali i bili članovi Crvene zvezde. Kada ste član jedne ogromne familije kao što je Crvena zvezda, uvek ste ponosni što ste bilo koji deo te familije. Dao sam skromni doprinos Crvenoj zvezdi, zajedno sa članovima moje familije, a imam članove Košarkaškog kluba, Rukometnog kluba, Fudbalskog kluba, očekujem da ćemo još neki sport u Crvenoj zvezdi da prisvojimo. I to je nešto što od malih nogu učim moje unuke, da vole Crvenu zvezdu, da poštuju crveno-bele boje, najlepše boje na Svetu. Dok sam živ biću član Crvene zvezde. Na bilo kojoj funkciji da budem uvek se setim Crvene zvezde i svaki moj nastup bilo gde je crveno-beli. To znaju svi u Svetskoj i Evrospkoj odbojkaškoj federaciji. Sigurno je da sam ponosan što sam postao predsednik Evropske odbojkaške konfederacije, ali ja sam timski igrač. U Zvezdi su nas to i naučili, da jedan čovek ne može puno, ali ako se napravi dobar tim on pobeđuje. Želim svim klubovima SD Crvena zvezda da naprave dobre ekipe, da pobeđuju, da donose ne samo srpske titule, nego da osvoje i nove evropske titule – istakao je Boričić.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji