Dec 2, 2015

Crveno-beli otputovali u Izrael

Rano jutros odbojkaši Crvene zvezde otputovali su u Izrael na prvi meč šesnaestine finala Kupa izazivača protiv Hapoela iz Kfar Sabe.

Crveno-beli ulaze u seriju teških mečeva, a Hapoel je prva prepreka.

Pred nama je nedelju dana veoma teških utakmica. Prvi izazov je upravo gostovanje u Izraelu. Svakako da se pobede ne odričemo, ali smo pre svega u obavezi da odigramo dobru utakmicu. Kakav god bude bio rezultat na kraju meča u Izraelu sve se ipak završava u Beogradu za dve nedelje – izjavio je trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski.

Izraelski predstavnik u timu ima četiri internacionalca i ekipu čine veoma iskusni igrači.

Nemamo dovoljno inforamcija da bi rekli da poznajemo dobro tu ekipu. Iz onoga što smo do sada videli znamo da nas očekuju teški i ozbiljni dueli, a pogotovo meč na gostujućem terenu – rekao je Kobiljski.

Trener crveno-belih u Izraelu neće moći da računa na Vuka Milutinovića, ali će u timu biti Nemanja Jakovljević koji je od ovog kola registrovan za evropska takmičenja.

Svi su spremni, svi su zdravi, ali ovoga puta idemo bez Vuka Milutinovića, sa Nikolom Munćanom na toj poziciji. Imamo i veliko pojačanje pošto je Nemanja Jakovljević od ovoga kola registrovan za evro kupove – rekao je Kobiljski.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević ističe da će ekipa dati sve od sebe da napravi povoljan rezultat u prvom meču.

Nepoznat nam je kvalitet protivnika, ali mi ćemo se potruditi da budemo što ozbiljniji i da ostvarimo što povoljniji rezultat u Izraelu. Ne želimo da u Beogradu jurimo rezultat, neki zlatni set, već da pokušamo da pobedimo u regularnom delu utakmice – izjavio je organizator igre crveno-belih.

Zvezda će u narednom periodu igrati dosta teških mečeva, a kapiten poručuje da su naši odbojkaši spremni za sve izazove.

Željni smo igre i ne vidim da će gust raspored biti neki veliki problem. To se dešava svim ozbiljnim ekipama. Ako igrači žele da igraju u ozbiljnim ekipama moraju da znaju da je sreda – subota neki normalan tok utakmica. Tako je i u Crvenoj zvezdi poslednjih par godina i to je normalno, posebno za decembar i januar, ako se ostane u Evropi. Ne vidim da će to biti neki veliki problem za nas i mislim da igrači Crvene zvezde sa tim moraju da se nose – zaključio je Buculjević.

Prva utakmica šesnaestine finala Kupa izazivača između Hapoela i Crvene zvezde igra se u četvrtak 3. decembra od 18 časova po našem vremenu u dvorani “Green Hall” u Kfar Sabi u Izraelu. Meč će suditi Narek Širinjan iz Jermenije i Kiril Stojanov iz Bugarske.

Revanš utakmica će se odigrati u utorak, 15. decembra od 17 časova u dvorani USC “Voždovac” na Banjici u Beogradu.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko eliminiše Izraelce, Crvena zvezda će u osmini finala (20. i 27. januar) igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala Amšteten (Austrija) – Arago Set (Francuska). U prvoj utakmici, odgranoj u Austriji, Arago Set je pobedio Amšteten sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:22).

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji