Sep 4, 2016

Juniorke Srbije vicešampionke Evrope!

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto i osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je večeras završeno u Nitri, u Slovačkoj.

To je peta medalja na Prvenstvima Evrope za juniorke Srbije, četvrta srebrna, uz zlato osvojeno pre dve godine. Pored srebra, juniorke Srbije su dobile i dve pojedinačne nagrade. Katarina Lazović, primač i kapiten Srbije, proglašena je za najboljeg primača, a Jovana Kocić, bloker Srbije, za najboljeg blokera Prvenstva Evrope. Ana Kotikova, korektor Rusije, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) EP u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbija je u finalu 25. Evropskog prvenstva za juniorke izgubila od reprezentacije Rusije rezultatom 0:3, po setovima 24:26, 19:25, 18:25.

Crvenu zvezdu su na ovom Evropskom prvenstvu predstavljale: Ana Jakšić, Tijana Milojević, Anastasija Sekulić, Tamara Radmilović, Vanja Bukilić i Anja Ašonja. U stručnom štabu Srbije ulogu statističara je obavljao naš Aleksandar Cvetković, a tim menadžer reprezentacije bila je Vesna Đurišić.

Čestitamo svim odbojkašicama i stručnom štabu reprezentacije Srbije na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu!

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji