Oct 1, 2017

Srbija šampion Evrope!

Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je svoju drugu titulu prvaka Evrope! Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Bakuu (Azerbejdžan) savladala Holandiju sa 3:1, po setovima 25:20, 25:22, 18:25 i 25:18, posle 105 minuta igre.

Fantastično i nezaboravno! Upravo tako su igrale izabranice Zorana Terzića u finalu prvenstva Erope i drugi put u istoriji stigle na tron. Svojim igrama su to i zaslužile, a u Azerbejdžanu su ostvarile 6 pobeda uz samo dva izgubljena seta, protiv Belgije u takmičenju po grupama i u finalu protiv Holandije.

Crvenu zvezdu je na ovom turniru predstavljala Bojana Milenković koja je pružila odlične igre i koja je još jednom opravdala poziv selektora Zorana Terzića.

Za reprezentaciju Srbije su nastupale i nekadašnje odbojkašice Crvene zvezde: Bojana Živković, Mina Popović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović i Jelena Blagojević. Selektor Srbije je nekadašnji trener crveno-belih Zoran Terzić, a ulogu fizioterapeuta obavlja naš Siniša Mladenović.

Odbojkašice Srbije osvojile su i tri pojedinačne nagrade. Tijana Bošković, korektor Srbije, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) prvenstva Evrope, a nagradu joj je predao Aleksandar Boričić, predsednik CEV. Brankica Mihajlović, primač Srbije, proglašena je za najboljeg primača, a Stefana Veljković, bloker Srbije, za najboljeg blokera EP.

Odbojkaški klub Crvena zvezda čestita Bojani i svim članovima reprezentacije Srbije na još jednom izvanrednom uspehu!

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji