Jan 17, 2018

Simanić: Zvezda je moja druga kuća

Nekadašnja odbojkašica i kapiten Crvene zvezde Maja Simanić novi je tim menadžer ženske seniorske ekipe našeg kluba.

Maja je uvek bila uz crveno-bele. I kada je prestala profesionalno da igra odbojku bila je redovni posetilac utakmica Crvene zvezde.

Uvek sam bila uz Crvenu zvezdu. Može se reći da nisam nikada ni odlazila, a sada znam koji su tačno moji zadaci u klubu. Presrećna sam što sam ponovo u Zvezdi. Sada su tu i neki novi ljudi i na nama je da pokušamo da pomerimo neke stvari na viši nivo. Da vratimo ono što je u nas uloženo i ono šta smo naučili, kako Crvena zvezda treba da izgleda – istakla je Simanićeva.

Prethodnog leta bila je tim menadžer ženske kadetske reprezentacije Srbije.

Uloga tim menadžera mi je poznata. Čak i da nisam bila tim menadžer kadetske reprezentacije Srbije, kroz čitavvu karijeru i sve klubove u kojima sam igrala mnogo toga sam naučila. Taj posao mi nije stran. Još mi je draže što sam uz Zvezdine odbojkašice i što mogu da im prenesem svoja iskustva – kaže Simanićeva.

Dres Crvene zvezde je nosila od 1992. do 2003. godine i u tom periodu je osvojila dve šampionske titule i jedan nacionalni Kup.

U Crvenu zvezdu sam došla 1992. godine, kada je bila prvak tadašnje Jugoslavije. Uz Branku Sekulić, Gagu Đukić, Majdu Čičić, da kažem uz iskusnije odbojkašice, smo naučili šta je Crvena zvezda i šta znači biti njen član. Par godina posle toga bilo je krize sportskih rezultata, ali to je posle stvorilo jednu novu generaciju, čiji sam član bila i koja je osvajala titule. Osvajanje najviših plasmana se nastavilo i posle mog odlaska i bilo mi je veoma drago – ističe tim menadžerka crveno-belih.

Iako je provela dugo godina u inostranstvu Maja Simanić je redovno pratila Zvezdine rezultate.

Nakon Crvene zvezde sam otišla u inostranstvo, igrala još desetak godina, ali sam stalno bila tu. Kada sam vreme provodila u Srbiji trenirala sam u Zvezdi, pratila sam Zvezdine rezultate…

Igrala je i za nacionalnu selekciju sa kojom je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine i srebro na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksmeburgu 2007. godine.

Tadašnja nacionalna reprezentacija je imala dosta članova Crvene zvezde što pokazuje da smo uspeli da prenesemo to što smo učili u klubu i u reprezentaciju, naravno uz kvalitet i drugih igračica. Sve nam je to donelo uspeha tako da se vodimo time da rad i disciplina, kao i harizma ekipe koja mora da se pravi i postoji u klubu ili reprezentaciji, da to u stvari donosi uspeh. Tako se pokazalo do sada – rekla je Maja.

Svo to iskustvo igranja u Crvenoj zvezdi, u inostranstvu i reprezentaciji nekadašnja kapitenka crveno-belih će pokušati da prenese i pomogne sadašnjim provtimkama našeg kluba.

Svakako da mi je cilj da svo svoje znanje prenesem na mlade odbojkašice Crvene zvezde. Neke propratne stvari će naučiti, ali taj osećaj koji smo stekli osvojenjem titula i pobedama, to je nešto što bih poželela svakome. Pokušaću da taj pobednički duh prenesem i Zvezdinim devojkama.

Crvena zvezda ove sezone beleži odlične rezultate. Ekipa se nalazi u vrhu tabele BPŠ Superlige, a naše odbojkašice su se plasirale u finale Kupa Srbije.

Nadam se da će se do samog kraja Crvena zvezda boriti za oba pehara u domaćim takmičenjima. Jedno finale smo obezbedili, a očekujem da se plasiramo i u finale plej-ofa. U finalu Kupa Srbije se igra jedna utakmica. I kada si favorit i kada nisi, ta jedna utakmica može da ti donese pehar. Kada dobro radiš i kada mnogo ulažeš, naporan rad će se na kraju isplatiti. Te neke prve godine moju generaciju niko nije gledao, a mi smo u finalu plej-ofa uspeli da osvojimo titulu. Ekipa još nije bila zrela za takav uspeh, ali poklopile su se kockice, radile smo dobro i na kraju je to rezultiralo titulom. Tako da ja Zvezdu uvek vidim u finalu. A tako je i sada – poručila je Maja Simanić.

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji