Feb 6, 2020

Trijumf Crveno-belih u gradskom derbiju

Odbojkaši Crvene zvezde su u gradskom derbiju u okviru sedamnaestog kola ubedljivo savladali ekipu Partizana rezultatom 3:0  (25:21, 25:22, 25:18).

Gledaoci koji su došli na Banjicu da pogledaju meč između gradskih rivala, kao i oni koji su ga pratili u direktnom tv prenosu, su mogli da uživaju u izuzetno kvalitetnom meču. Tomislav Kukanjac je odlučio da utakmicu počne sa iskusnim Vladom Petkovićem na mestu tehničara. Do 16:16 Partizan nije uspevao da se rezultatski odvoji, ali je tada Nikolić sa svoja dva i Marinović jednim uspešnim napadom to omogućio svom timu. Milutin Nejić nije najbolje otvorio meč, ali je večeras izuzetno raspoloženi Lazar Dodić to nadoknađivao. Posle nekoliko obostranih poena pri rezultatu 19:21 za Partizan, na servis je došao Lazar Dodić. Servirao je odlično, što je omogućilo da se upišu dva poena iz bloka. Za 23:21 Dodić je odservirao as. Nejić je izvrsnim smečom najavio “buđenje” i dvadeset četvrti poen, da bi Dodić novim neodbranjivim servisom zaključio ovaj set.

U drugom setu je Zvezda prva stigla do osetnije prednosti. Nejić je počeo da igra onako kako su navijači crveno belih navikli, pa je semafor pokazao 14:9. Posle nekoliko grešaka zvezdinih igrača, Partizan je imao poen prednosti, na šta je Kukanjac odmah reagovao tajm autom, a na18:16 za crno bele i izmenom dijagonale tehničar-korektor. U igru su ušli Stefanović i Gmitrović. Ova izmena se pokazala uspešnom , pa je Zvezda je došla na 19:19, kada u igru ponovo ulaze Petković i Dodić. Dobra igra zvezdinih igrača se nastavlja. Nejić, Dodić i Tadić su delovali nepogrešivo, blok je dobro funkcionisao, a libero Jevtić je uhvatio nemoguću loptu u polju i time omogućio sjajan dvadeset treći poen iz kontre. Partizan ne uspeva dalje od dvedeset dva poena, a Nejić neodbranjivim smečom stavlja tačku na drugi set.

I treći period igre je bio neizvestan do samog kraja. Igrači Crvene zvezde su igrali dobro, ali sa druge strane je bila iskusna ekipa na, pa je sve do rezultata 18:17, kada je Dodić prošao veoma tešku loptu,  igra bila izjednačena. Staloženost i upornost momaka u crveno belim dresovima se isplatila. Igrači Partizana su napravili nekoliko grešaka, a na 20:17 za Crvenu zvezdu, libero Jevtić je ponovo uhvatio tešku loptu u polju, Nejić je realizovao kontru i to je bilo 21:17. Luka Tadić je do kraja izvanredno servirao, a Milutinu Nejiću je pripao poslednji, slavljenički poen.

U narednom kolu Crvena zvezda putuje u Kraljevo gde će odmeriti snage sa ekipom Ribnice.

 

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN  3:0  (25:21, 25:22, 25:18)

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Gledalaca: 400. Sudije: Zoran Radovanović i Robert Leko.

CRVENA ZVEZDA: , Jevtić (libero), Petković 2,  Tadić 10 , Nikolić U. 1 , Nejić 16 , Dodić 15 , Pavlović5,  Gmitrović , Stefanović . Nisu igrali: Meljanac , Nikolić A., Trifunović (Libero),  Mašulović, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac

PARTIZAN: Radović 7, Koprivica 5, Marinović 7, Lekić, Huzejrović, Kisić 1, Petrović 5, Peković (Libero), Nikolić 21 . Nisu igrali: Lekić, Đorđević, Cvetković, Pajević. Trener: Bojan Janić.

 

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji