Feb 26, 2021

Jedinstvo maksimalno

U utakmici osamnaestog kola Superlige za odbojkašice ekipa Jedinstva iz Stare Pazove je odnela pobedu protiv Crvene zvezde rezultatom 3:0  (25:20, 25:14, 25:15).

Od samog početka je izgledalo da ovo nije veče crveno belih odbojkašica. Šestorka Đorđević-Taubner, Milunović-Sajić, Delić-Rodić i libero Vukomanović su utakmicu otvorile sa dosta poteškoća u prijemu servisa. Na tehnički tajm aut su gošće otišle sa sedam poena prednosti. Zatim su Zvezdine odbojkašice zaigrale dobro u odbrani i to im je podiglo samopouzdanje. Usledile su uspešne realizacije kontranapada i rezultat na semaforu je pokazao 17:17. Šteta je što nije bilo dovoljno koncentracije u završnici da se iskoristi ovaj zamah. Ponovo je popustio prijem servisa i Jedinstvo osvaja prvi set.

I na početku drugog seta su gošće povele. Na 7:2 Vladisavljev se odlučio za svoju uobičajenu izmenu, promenu dijagonale, pa su u igru ušle Jovana Simić i Anja Ašonja. Nikako naše devojke nisu uspevale da povežu redove, pa Vladisavljev na 6:11 pokušava sa novom izmenom, ovog puta primača, i u igru uvodi Tijanu Cvetković umesto Nevene Sajić. Gošće su nastavile da nižu poene iz napada, a naš blok nije uspevao da im parira i Jedinstvo ubedljivo osvaja i ovaj set.

U trećem setu se Vladisavljev opredelio za drugačiju postavu. Zaigrale su Simić-Ašonja, Milunović-Cvetković, Delić-Rodić i libero Stanković. Pune elana, gošće su od početka ostvarile značajnu prednost. Na 1:8 umesto Delićeve na poziciju srednjeg blokera je ušla Sara Vučićević, u dosadašnje toku prvenstva najefikasniji bloker Crvene zvezde. Nikako crveno bele nisu uspevale da pronađu odgovor na igu Pazovčanki kojima je sve polazilo za rukom. Na 5:13 u igru su ušle i Đorđević i Taubner, ali ovo definitivno nije bilo veče odbojkašica Crvene zvezde i gošće su zasluženo sa ovog gostovanja otišle sa osvojena tri boda.

Najefikasnija igračica utakmice je bila Vanja Savić sa 18 poena, dok su u Crvenoj zvezdi po osam poena osvojile Tara Taubner i Milica Milunović.

U nastavku prvenstva će se igrati Play-off u kome će Crvena zvezda za protivnika imati ponovo Jedinstvo iz Stare Pazove. Bolji iz dva susreta će izboriti prolaz u polufinale. Prvi susret će se odigrati u Beogradu, a drugi u Staroj Pazovi.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO  0:3  (20:25, 14:25, 15:25)

Beograd, dvorana: USC Voždovac.  Sudije: Darko Savić i Goran Gradinski

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 8, Cvetković T. 1, Rodić I. 3, Vukomanović K., (libero), Sajić N. 7, Milunović M. 8, Đorđević M. 3, Ašonja A. 4, Vučićević S. 2, Delić J. 2, Simić J., Stanković K. (libero)    Nije igrala: Jovanović J.    Trener: Aleksandar Vladisavljev

JEDINSTVO:  Milanović I. 7, Osmajić M. 1, Kockarević I. 16, Glušac M 7, Jonjev A. 2, Savić V. 18, Tica B., Pavlašević A. Ilibero), Đokić V. 4 Nisu igrale: Medved M. (libero), Nedeljković I. i  Lazović I.    Trener: Jovo Caković

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji