Apr 9, 2021

Igor Žakić novi trener Crvene zvezde

Igor Žakić je novi trener Muškog odbojkaškog kluba Crvena zvezda!

Asistent selektora reprezentacije Srbije je dogovorio saradnju sa crveno-belima u prisustvu novog generalnog direktora Nikole Rosića i zameniće na klupi crveno-belih Tomislava Kukanjca. 

Perspektivni stručnjak rođen 4.marta 1988.godine u Subotici prethodnih sedam godina je bio prvi trener Spartaka i ostvarivao zapažene rezultate.

Vratio je Spartak u Superligu posle trogodišnje pauze, a zatim u prethodne četiri sezone završavao u vrhu tabele i plasmanom u plej-of. Dva puta je Subotičane predvodio do polufinala plej-ofa, jednom do polufinala Kupa Srbije.

Kao asistent u stručnom štabu selektora Slobodana Kovača osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2019. godine u Parizu.

Posle potpisivanja ugovora Igor Žakić je izneo svoje prve impresije u ulozi prvog trenera Crvene zvezde.

– Lepo je ući u trofejnu salu Crvene zvezde, lep osećaj. Crvena zvezda je velika institucija, veliko breme, drago mi je da smo ostvarili saradnju. Nadam se da ću u godinama koje dolaze rezultatima opravdati poverenje i ispuniti očekivanja koja su postavljena ispred mene. Želimo da postavimo klub na “zdrave noge”, da budemo konkurentni i uđemo u borbu za titule. Verujem u uspešnu saradnju.

Igor Žakić će biti 25. trener u istoriji muškog kluba.

 

Linkovi

image image image image image image

Brojač

get web tracker

ODBOJKAŠKI KLUB NAJBOLJI

1972.1997. 2002. 2003. 2004. 2008. 2011. 2012.

Mediji